19:35:19 16.01.2018
Stiri

PAS este avertizat de organizațiile neguvernamentale de media: „Legislația garantează jurnalistului dreptul să participe la evenimente și manifestații publice”

Social 12.09.2017 09:30 Vizualizări467 Autor: Ziarul National
PAS este avertizat de organizațiile neguvernamentale de media: „Legislația garantează jurnalistului dreptul să participe la evenimente și manifestații publice”

Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente și Centrul „Acces-Info” a luat atitudine după ce reporterilor postului Prime TV nu li s-a permis accesul la congresul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu.

„Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu interdicțiile stabilite de PAS față de echipa Prime TV, care nu a fost admisă la lucrările Congresului al II-lea al formațiunii politice, pe motiv că postul nu va fi imparțial în reflectarea acestui eveniment”, se arată în declarație.

De asemenea, organizațiile de media subliniază faptul că legislația în vigoare garantează jurnalistului dreptul să participe la evenimente și manifestații publice, să obțină și să difuzeze informații, să facă imprimări audiovizuale, să filmeze și să fotografieze.

„Facem apel către formațiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relațiile cu reprezentanții mass-media. Totodată, pentru menținerea unei colaborări armonioase cu toate segmentele societății, chemăm jurnaliștii să respecte în totalitate Codul deontologic și să nu admită derapaje în abordarea unor subiecte sensibile, cum ar fi, de exemplu, cele politice”, se mai arată în declarație.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

andrei 12.09.2017 10:46

din câte știu și în codul penal există prevedere care pedepsește dur așa intenții!

Realist 12.09.2017 11:00

Daca vine PAS la putere, am impresia ca ne transformam in Coreea de Nord si o sa avem doar o singura televiziune: Cea a Topilor

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md