15:07:58 12.04.2024
Stiri

Partituri și cărți de specialitate, donate de Universitatea Națională de Muzică din București Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” de la Chișinău. Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: „România susține cultura de pe acest mal al Prutului”

Actualitate 21.02.2024 16:23 Vizualizări952 Autor: Ziarul National
Partituri și cărți de specialitate, donate de Universitatea Națională de Muzică din București Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” de la Chișinău. Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: „România susține cultura de pe acest mal al Prutului” Facebook // Cristian-Leon Țurcanu


Universitatea Națională de Muzică din București a donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” de la Chișinău mai multe partituri și cărți de specialitate, completând colecția instituției din R. Moldova care și-a pierdut o mare parte din partituri în incendiul devastator produs în septembrie 2020.

Donația i-a fost înmânată astăzi Svetlanei Bivol, directoarea Filarmonicii, de către Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

„România susține cultura de pe acest mal al Prutului”, a scris diplomatul român pe pagina sa de Facebook.


Amintim că sediul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, a fost distrus de flăcări pe 24 septembrie 2020.

CITIȚI și „Un templu al artei şi culturii": Un proiect german, pe primul loc la concursul de soluții pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici", distrusă într-un incendiu

Lucrările de construcție a unui nou sediu pentru Filarmonică nu au început și angajații acestei instituții sunt găzduiți la Palatul Național „Nicolae Sulac”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md