21:58:22 06.12.2022
Stiri

Partidul "ȘOR" riscă să fie scos în afara legii, dacă procurorii vor demonstra că a fost finanțat ILEGAL. Directorul CNA a rezentat DETALII despre probele acumulate

Actualitate 23.07.2022 06:54 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
Partidul


Partidul "Șor" riscă să fie scos în afara legii, dacă se va demonstra că a fost finanțat ilegal, a declarat directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, în contextul operațiunii de joi, 21 iulie, care s-a soldat cu mai multe percheziții efectuate la sediile și conducătorii Partidului "Șor".

Potrivit lui Rusu, pentru a consolida probatoriul, procurorii au solicitat de la judecătorul de instrucție aprobarea efectuării de percheziții.

„S-au colectat o serie de materiale, care sunt analizate foarte minuțios. Investigațiile continuă. Perchezițiile prin definiție sunt măsuri care să consolideze probatoriul acumulat la momentul actual”, a spus ieri seara Iulian Rusu, în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi", de la TVR Moldova.

Șeful CNA a vorbit și despre validitatea probelor acumulate până acum.

„Decizia în ce privește pertinența probelor o ia judecătorul. Cu toate acestea, un test de admisibilitate a deja a fost aprobat de judecătorul de instrucție în momentul în care noi am prezentat probe legate de finanțarea ilegală. Au fost prezentate și unele înregistrări, în care am schimbat intenționat glasul și am blurat fețele ca să nu fie posibilă identificarea. Pentru a demonstra avem un arsenal și aceasta este doar o mică părticică”, a spus Iulian Rusu.

Acesta a mai menționat că, deși în documentele Partidului "Șor" este trecută o finanțare de 1,6 milioane de lei, CNA a ajuns la concluzia că finanțarea reală este de 20 de milioane de lei.

„Dacă se va demonstra că a fost finanțat ilegal, conform Codului Penal, Partidul "Șor" va fi radiat din registrul partidelor politice”, a punctat Rusu.

De menționat că în cadrul dosarului de finanțare ilegală a formațiunii a fost reținută pentru 72 de ore deputata și vicepreședinta Partidului "Șor", Marina Tauber.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md