01:15:42 05.12.2021
Stiri

Parlamentul va modifica de URGENȚĂ Legea bugetului de stat pentru a nu admite sistarea livrărilor de gaze naturale de către Federația Rusă

Actualitate 24.11.2021 17:19 Vizualizări889 Autor: Ziarul National
Parlamentul va modifica de URGENȚĂ Legea bugetului de stat pentru a nu admite sistarea livrărilor de gaze naturale de către Federația Rusă


Parlamentul se întrunește joi în ședință pentru a examina, în procedură de urgență, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent.

Proiectul a fost inclus de către Biroul permanent al Legislativului în ordinea de zi a ședinței de mâine la cererea prim-ministrului Natalia Gavrilița, „în scopul neadmiterii sistării livrării gazelor naturale”.

CITIȚI și Vicepremierul Spînu, SUPĂRAT pe conducerea „Gazprom”, care a fost înștiințată despre faptul că PLATA pentru gaze va ÎNTÂRZIA câteva zile. „Vom aloca 1,4 MILIARDE de lei pentru a susține plățile curente ale „Moldovagaz” către „Gazprom”

De asemenea, deputații vor fi dezbate proiectele legii bugetului de stat pentru anul 2022, legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, legii fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală pe anul 2022, precum și politica fiscală și vamală.

În lectura a doua vor fi examinate mai multe proiecte, inclusiv cel cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, cu privire la ajutorul social, privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale și modificarea Codului navigației maritime.

Menționăm că „Gazprom” a amenințat R. Moldova cu sistarea livrărilor de gaze începând cu ziua de miercuri, 24 noiembrie, dacă nu achită 1,3 miliarde de lei pentru consumul de gaze din lunile octombrie și noiembrie curent. Guvernul de la Chișinău a solicitat răgaz de câteva zile ca să modifice Legea bugetului, astfel încât să poată aloca bani în acest scop către „Moldovagaz”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md