22:15:02 17.06.2024
Stiri

Organizarea REFERENDUMULUI pentru aderarea R. Moldova la UE în aceeași zi cu alegerile prezidențiale va aduce economii de peste 200 de MILIOANE de lei bugetului național

Actualitate 09.02.2024 23:13 Vizualizări2520 Autor: Ziarul National
Organizarea REFERENDUMULUI pentru aderarea R. Moldova la UE în aceeași zi cu alegerile prezidențiale va aduce economii de peste 200 de MILIOANE de lei bugetului național


R. Moldova va economisi peste 200 de milioane de lei dacă referendumul pentru integrarea europeană va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, a declarat în această seară vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, la prima ediție a emisiunii „Realitatea te privește” de la RLive TV.

„Alegerile prezidențiale, statistic vorbind, sunt cele care au cea mai mare rată de participare în rândul cetățenilor. Este mai mare decât și la parlamentare, fără a mai vorbi de locale. Asta ar duce cu siguranță la o reprezentativitate a rezultatelor. Mai vorbim aici și de economia organizării unui scrutin. E clar că economisim în jur de 200 de milioane de lei. Și ar mai fi cel mai important - că toate partidele proeuropene din R. Moldova au această șansă și oportunitate să se promoveze și să își promoveze ideologia partidului. Nu există o oportunitate de campanie electorală mai bună să susțină alegătorii. Asta trebuie să ne unească”, a subliniat Doina Gherman.

Şi președinta Maia Sandu a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, că organizarea referendumului privind integrarea europeană a R. Moldova în aceeași zi cu alegerile prezidențiale ar aaduce mai mulți oameni la urnele de vot, iar iniţiativa să ne are scopul de a „obține dividende politice personale”.

„Cel mai principal argument este participarea. Această decizie de la referendum va defini soarta R. Moldova pentru mulți ani înainte. Este o decizie tare și tare importantă. Eu îmi doresc ca să vedem cât mai mulți oameni participând la acest referendum și participând la această decizie. Ne dorim un scrutin care să aducă cât mai mulți alegători la vot. Din experiența noastră, știm că la alegerile prezidențiale avem întotdeauna cea mai mare rată de participare în comparație cu alte scrutine. Acesta este argumentul de bază. Sigur, putem să menționăm și argumentul că se economisesc niște resurse, dar cel mai important este ca la acest scrutin să participe cât mai mulți oameni”, a declarat joi-seară Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Bună seara”, moderată de Mircea Surdu la postul public de televiziune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md