05:21:57 24.04.2024
Stiri

ORDIN // Putin vrea distrugerea totală a Ucrainei

Actualitate 21.02.2024 09:28 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
ORDIN // Putin vrea distrugerea totală a Ucrainei Profimedia


Vladimir Putin, liderul Rusiei, a anunțat, marți seara, că trupele sale vor continua înaintarea către interiorul Ucrainei, după ce au reușit să cucerească orașul Avdiivka.

Potrivit declarațiilor făcute de președintele rus, trupele ruse vor continua ofensiva pentru a avansa mai adânc în teritoriul Ucrainei, după ce au ocupat Avdiivka, o poziție puternic fortificată a armatei ucrainene.

Într-o discuție cu ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, Putin a subliniat că trupele ucrainene s-au retras haotic din Avdiivka, lăsând în urmă soldați răniți care au devenit prizonieri. Putin a asigurat că aceștia vor fi tratați conform convențiilor internaționale, în condiții demne.

Cu toate acestea, Ucraina a cerut Comitetului Internațional al Crucii Roșii și ONU să investigheze presupusele execuții ale șase soldați ucraineni răniți, care ar fi fost uciși de trupele ruse în timp ce negociau predarea.

Putin a transmis felicitări ministrului Șoigu pentru succesul în Avdiivka și a ordonat continuarea înaintării, subliniind necesitatea unei pregătiri bine făcute și a susținerii cu echipamente și muniție adecvată.

În paralel, ministrul Șoigu a afirmat că trupele ruse au reușit să anihileze capul de pod creat de armata ucraineană în octombrie anul trecut, pe malul stâng al fluviului Nipru, în satul Krînki din provincia Herson, pe frontul sudic al Ucrainei, potrivit AFP, citată de newsweek.ro.

Cu eșecul contraofensivei ucrainene din vara trecută și lipsa de susținere militară din partea Statelor Unite, armata rusă a reluat ofensiva, profitând de dificultățile cu care se confruntă armata ucraineană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md