08:54:39 26.08.2019
 
Stiri

ORDIN // Absolvenții din R. Moldova NU vor mai trebui să prezinte certificat de sănătate la admiterea în universități, colegii sau școli profesionale

Social 18.07.2019 09:00 Vizualizări706 Autor: Ziarul National
ORDIN // Absolvenții din R. Moldova NU vor mai trebui să prezinte certificat de sănătate la admiterea în universități, colegii sau școli profesionale

Certificatul de sănătate a fost exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din R. Moldova, printr-un ordin comun semnat de către miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării.

Excepție vor face specialitățile care necesită condiții fizice speciale - militari, sportivi, polițiști, pompieri etc.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, susține că astfel vor fi reduse „birocrația, cozile vii, listele de așteptare, înțelegerile, plicurile”.

„Fiecare absolvent are dreptul prin Constituție la studii, or aceasta nu depinde de starea lui de sănătate. Și noi suntem obligați să-i asigurăm acest drept nelimitat fără nicio condiționalitate. De asemenea, trebuie asigurată respectarea dreptului la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, astăzi forma 086/e fiind pestriță, cu date despre starea sănătății tinerilor. În același timp, ne-am propus să reducem povara pe instituțiile medicale care, pe lângă fluxul de pacienți, sunt nevoite să facă față numărului mare de solicitanți de certificate”, explică ministra Ala Nemerenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md