06:45:19 19.06.2024
Stiri

OPINIE // Referendumul privind aderarea la UE, „glonțul de argint pentru Maia Sandu”: „Dodon sau oricare alt candidat al Moscovei va pierde și de data asta”

Actualitate 23.05.2024 09:17 Vizualizări994 Autor: Ziarul National
OPINIE // Referendumul privind aderarea la UE, „glonțul de argint pentru Maia Sandu”: „Dodon sau oricare alt candidat al Moscovei va pierde și de data asta”


Actuala președintă Maia Sandu va câștiga cel de-al doilea mandat de șef al statului, iar „Dodon sau oricare alt candidat al Moscovei va pierde și de data asta”, este convins analistul politic de la București, Cristian Hrițuc, care comentează rezultatele sondajului companiei IMAS din luna mai, făcute publice miercuri la Chișinău.

„Când a apărut ideea referendumului privind aderarea R Moldova la UE, am zis că va fi glonțul de argint pentru Maia Sandu, ce îi va putea aduce victoria în prezidențiale. Nu m-am înșelat și asta se vede foarte bine pe cifrele prezentate de IMAS ieri. A crescut favorabilitatea pentru referendum de la 44%, în luna februarie, la 55%, în luna mai. Toți indicatorii de stare socială s-au îmbunătățit, iar Maia Sandu este la o cotă care îi permite să își obțină mandatul fără mari emoții. În continuare, bătălia se câștigă pe factorul geopolitic”, arată Hrițuc într-o postare pe Facebook.Rezultatele sondajului ar demonstra că „toate acțiunile făcute de Shor și Moscova, adunarea tuturor forțelor proruse sub același stindard mobilizează și tribul pro UE, ceea ce înseamnă fix și radicalizarea electoratului Maiei Sandu, lucru de care avea nevoie”.

CITIȚI și SONDAJ // Maia Sandu, lider detașat în cursa pentru prezidențiale: Câte voturi ar strânge Stoianoglo și ce partide ar accede în viitorul Parlament

„Prezidențialele nu vor fi despre nivel de trai, tema va fi secundară. Vor fi despre drumul R. Moldova Vest - Est? Concluzia: Dodon sau oricare alt candidat al Moscovei va pierde și de data asta”, încheie analistul politic de la București.

Amintim că 54% din respondenții sondajului IMAS, realizat în perioada 2 - 19 mai curent, pe un eșantion de 1 088 de persoane, arată că ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE, dacă duminica viitoare ar fi chemați la un referendum. Sondajul are o marjă de eroare de 3%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md