20:28:02 16.07.2020
 
Stiri

OPINIE // Arma care poate UCIDE și opoziția, dar și puterea

Politică 21.11.2018 11:00 Vizualizări1153 Autor: Ziarul National
OPINIE // Arma care poate UCIDE și opoziția, dar și puterea


Raportul Comisiei de anchetă a Legislativului în cazul fundației „Open Dialog” a fost o lovitură dură aplicată opoziției extraparlamentare cu puțin timp înainte de demararea campaniei electorale, dar această investigație ar putea fi o capcană în care riscă să cadă și partidul de guvernământ din R. Moldova. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial publicat de Deschide.md.

„Că Ludmila Kozlovska este agentă de influență a Kremlinului în Europa, iar fundația pe care o patronează reprezintă o unealtă a războiului hibrid purtat de Rusia împotriva Occidentului, nu mai încape discuție. Sunt destule probe pe care le dă presa internațională sau justiția occidentală, iar deputații de la Chișinău s-au bazat în mare parte pe dezvăluirile apărute în străinătate. De diversiunile acestui ONG, dirijate din umbră de serviciile secrete ruse, se ocupă organele de anchetă și agențiile de contrainformații din Polonia. Una peste alta, există destule argumente care probează că FOD promovează în mod neloial interesele Kremlinului în detrimentul unor state precum Polonia, Ucraina, Țările Baltice, Georgia, R. Moldova”, scrie Bogatu.

Acesta crede că Maia Sandu și Andrei Năstase, cărora FOD le-a achitat biletele și cazarea la Bruxelles, au făcut „gafe monumentale”. „Efectele negative ale relațiilor pe care le-au avut aceștia cu Ludmila Kozlovska erau să fie destul de mici, dacă liderii PAS și PPDA nu ar fi comis niște gafe monumentale. Cea dintâi greșeală a acestora a fost faptul că în faza inițială, din lașitate, au negat orice legătură cu FOD. Dar și ulterior, când, confruntați cu dovezi imposibil de negat, au mărturisit că au beneficiat de suportul financiar al fundației subversive, nu au avut curajul, spre deosebire de alți politicieni europeni, să-și pună cenușă pe creștet. Cea de-a doua eroare a liderilor PAS și PPDA a fost refuzul de a participa la audierile din Parlament. Comportamentul sucit al liderilor opoziției a dat apă la moară guvernării, firește. Practic, Maia Sandu și Andrei Năstase, vorbind în termeni sportivi, au marcat goluri în propria lor poartă”.

Pe de altă parte, în opinia lui Bogatu, raportul Comisiei de anchetă ar putea fi o sabie cu două tăișuri, care poate răni grav nu doar opoziția, ci și guvernarea. „Există riscul ca majoritatea parlamentară, amețită de pe urmasuccesului, să sară calul. Acuzația de înaltă trădare pare o exagerare nepermisă. Colaborarea liderilor PAS și PPDA cu Ludmila Kozlovska dovedește duplicitate, suficiență, naivitate, amatorism, numai nu rea-credință. Fundația patronată de ea tocmai de aceea a și fost creată de Moscova pentru a se infiltra în terenul nobil al societății civile europene și a-i atrage în plasa sa pe credulii politicieni din UE”.

În același context, Petru Bogatu afirmă că înțelege tentația guvernării de la Chișinău de „a-și mânca pe pâine niște concurenți vulnerabili”. „De a profita din plin de faptul că liderii PAS și PPDA au călcat în străchini și a-i scoate astfel din jocul electoral. Asta însă ar fi un exces de zel. Un pas superfluu care se poate întoarce ca un bumerang împotriva puterii. Vorba e că orice tentativă de a transforma erorile opoziției într-o acuzație de crimă ar deligitima în cele din urmă viitoarele alegeri parlamentare. Nimeni nu va recunoaște scrutinul ca fiind liber și corect fără Maia Sandu și Andrei Năstase. Și asta pentru că nu este în Occident un lucru mai urât pe lume decât diabolizarea opoziției de către putere”, punctează sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


timofei 21.11.2018 11:23

opinii sunt multe, dar cetatenii o sa dea nota opozitia a mers contra intereselor nationale si o sa fie taxati pentru asta, ne mai vorbind de legaturile cu serviciile secrete rusesti!

realist 21.11.2018 11:57

Poporul! Cea mai mare putere! Sa nu ne lasam manipulati de opozitia care asteapta sa vie la treuca! Aveti in vedere! Maia si Nastase nu lucreaza de 5-6 ani de zile! Cineva ii finanteaza si asteapta ca ei sa vie la putere si sa-si umple buzunarele!

Vera 21.11.2018 12:12

Nastase si Sandu sunt niste lasi, niste tradatori, niste oameni care si-au batut joc de naivitatea si increderea poporului!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md