15:16:57 23.02.2024
Stiri

SURPRIZE neplăcute pentru Dodon? „Dacă IMPEACHMENT-UL nu este o soluție, există suficiente motive pentru ANULAREA REZULTATELOR alegerilor prezidențiale din 2016”

Politică 10.09.2017 15:30 Vizualizări8162 Autor: Ziarul National
SURPRIZE neplăcute pentru Dodon? „Dacă IMPEACHMENT-UL nu este o soluție, există suficiente motive pentru ANULAREA REZULTATELOR alegerilor prezidențiale din 2016”


Rezultatele raportului Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din cadrul German Marshall Fund, care demonstrează că Rusia s-ar fi amestecat în procesele electorale din cel puţin 27 de state, inclusiv R. Moldova, ar putea servi drept temei pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2016, în urma cărora Igor Dodon a devenit președinte.

Cel puțin, așa sugerează analistul politic Petru Bogatu, în cadrul emisiunii sale de la Prime TV.

Potrivit lui, Rusia a viciat alegerile în urma cărora Dodon a devenit președinte. „Iată că apar noi dovezi internaționale. Joi, a fost dat publicității un raport al Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din cadrul German Marshall Fund care demonstrează că Rusia s-ar fi amestecat în procesele electorale din cel puţin 27 de state, inclusiv R. Moldova, utilizând metode variate, precum atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare. Acest raport e o probă nouă și concludentă în rechizitoriul ce urmează să i se facă lui Dodon în vederea anulării rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2016. Unde mai pui că impactul accederii acestui intrus în jilțul prezidențial este de-a dreptul dezastruos. Dacă impeachment-ul nu este o soluție, există suficiente motive pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2016”, subliniază Bogatu.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul ALEGERILOR câștigate de Dodon? „SIS a prezentat deja probe care atestă IMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE ale Rusiei”

De asemenea, sursa citată vorbește și de alte păcate ale președintelui, care pot fi folosite ca probe împotriva sa. „Nu aduce anul cât aduce ceasul. Încă prin 2011 scriam că Igor Dodon fusese desemnat de generalul KGB, Serghei Narîșkin, fostul șef al administrației prezidențiale de la Moscova, favoritul numărul 1 al Kremlinului în alegerile de tot felul din R. Moldova. Arătam că, în februarie 2011, președintele „Sberbank” din Rusia, Gherman Gref, fiind mandatat personal de Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Dodon pentru a pune la punct devizul lui de cheltuieli pentru alegerile locale, iar după alegerile prezidențiale din 2016 am adus suficiente argumente că Rusia a intervenit brutal în procesul electoral din R. Moldova în favoarea candidatului socialist. Ca să nu mai vorbesc de investigațiile RISE și alte anchete de presă care dovedesc finanțarea rusească a lui Dodon prin off-shore-ul din Bahamas”.

Nu în ultimul rând, Bogatu s-a referit și la ultimul scandal cu implicarea șefului statului, care a interzis militarilor moldoveni să participe la un exercițiu în Ucraina.

„Dualitatea puterii de la Chișinău, iscată în urma interminabilelor clinciuri dintre președinție și guvern, nocivă deja prin faptul că există, îmbracă forma cea mai amenințătoare cu putință. Igor Dodon caută să folosească forțele armate în controversele cu puterea executivă. De ceva timp încoace el obstrucționează orice participare a Armatei Naționale la aplicațiile internaționale organizate de NATO sau de partenerii noștri occidentali. Ce urmărește, de fapt, șeful statului în aceste împrejurări? Ruperea armatei în două? Scandalul stârnit de Dodon a ajuns și în SUA. E un semn clar că i-a scos din răbdări pe americani. Rămâne de văzut care vor fi consecințele. Oricum, Dodon pare să se joace cu focul. Se amestecă printre picioarele marilor actori mondiali, riscând astfel să fie strivit din întâmplare sau în urma enervării de unui dintre ei”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md