14:59:07 23.02.2024
Stiri

Bogatu crede că e penibil să PROTESTEZI împotriva unui sistem electoral

Politică 12.07.2017 15:40 Vizualizări3206 Autor: Ziarul National
Bogatu crede că e penibil să PROTESTEZI împotriva unui sistem electoral


Analistul politic Petru Bogatu crede că este „penibil să protestezi împotriva unui sistem electoral”, așa cum a anunțat liderul Platformei Politice „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Potrivit lui Bogatu, reprezentanții partidelor de opoziție ar face bine să participe la dezbaterile privind schimbarea sistemului electoral, pentru că doar așa se pot face auziți.

„Andrei Năstase și alți politicieni din opoziție refuză de luni bune dialogul cu puterea. Pentru prima oară reprezentanții guvernării insistent invită opoziția la dezbateri publice directe. De obicei, lucrurile stăteau exact pe dos”, a spus Petru Bogatu în cadrul unei emisiuni televizate.

Aceeași opinie este împărtășită și de decanul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan. „Nu cred că modificarea sistemului electoral este un motiv pentru proteste”.

Amintim că Andrei Năstase a declarat zilele acestea, în cadrul unei emisiuni televizate, că autoritățile trebuie să i-a în calcul recomandările Comisiei de la Veneția și să nu adopte în lectură finală trecerea la sistemul mixt. Potrivit lui Năstase, în cazul în care guvernare nu se va conforma, cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să iasă la proteste de amploare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md