19:02:56 16.07.2020
 
Stiri

Bogatu crede că e penibil să PROTESTEZI împotriva unui sistem electoral

Politică 12.07.2017 15:40 Vizualizări2575 Autor: Ziarul National
Bogatu crede că e penibil să PROTESTEZI împotriva unui sistem electoral


Analistul politic Petru Bogatu crede că este „penibil să protestezi împotriva unui sistem electoral”, așa cum a anunțat liderul Platformei Politice „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Potrivit lui Bogatu, reprezentanții partidelor de opoziție ar face bine să participe la dezbaterile privind schimbarea sistemului electoral, pentru că doar așa se pot face auziți.

„Andrei Năstase și alți politicieni din opoziție refuză de luni bune dialogul cu puterea. Pentru prima oară reprezentanții guvernării insistent invită opoziția la dezbateri publice directe. De obicei, lucrurile stăteau exact pe dos”, a spus Petru Bogatu în cadrul unei emisiuni televizate.

Aceeași opinie este împărtășită și de decanul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan. „Nu cred că modificarea sistemului electoral este un motiv pentru proteste”.

Amintim că Andrei Năstase a declarat zilele acestea, în cadrul unei emisiuni televizate, că autoritățile trebuie să i-a în calcul recomandările Comisiei de la Veneția și să nu adopte în lectură finală trecerea la sistemul mixt. Potrivit lui Năstase, în cazul în care guvernare nu se va conforma, cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să iasă la proteste de amploare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


timofei 12.07.2017 16:05

penibil sa protestezi contra vointei majoritatii cetatenilor cine naiba sa te sustina? e prostia Maiei si lui Nastase ca lupta acuma pentru mentinerea sistemului comunist!

Victor 12.07.2017 16:47

E penibil, mai ales cind la ultimele tale proteste grandioase au venit citeva zeci de oameni in cruce.

Mihai 12.07.2017 20:25

Mai penibili decat Bogatu si ceilalti catelusi de la GBC nu e nimeni...Care dialog,cand puterea a anuntat demult ca va schimba sistemul electoral,cu toate ca e contrar recomandarilor Comisiei de la Venetia? Doresc cei de la putere sa discute despre imbunatatirea actualului sistem? Nu! Sa va stea in gat cei 30 de arginti primiti,care sunt din banii furati de la cetateni!

Boris Denisiuc 30.08.2017 09:29

Penibil Domule Bogatu e să-ți schinbi orientarea pentru niște arginți. Acum Dumeavoastră vorbiți întocmai ca ,,Plaha,,dar poate și din numele lui. Nu sînt adept nici a lui Dodon. Dar pun întrebarea,de ce Parlamentul-conducerea lui,Guvernul,care de fapt nu reprezintă acum alegătorii ce au ales acest Parlament,sau acela Dodon au dreptul de a ne duce cu forța în Europa sau Rusia? De ce nu dau dreptul de a alege poporului,alegătorilor să decidă încotr-o ne ducem,ori el - Poporul,credeți că nu e în stare să vadă ce e bine și ce e rău? De ce În Sveițaria aproape în fiecare Duminică e referendum chear poate și pentru a săpa o fintînă,dar la noi se tem de ele ca de ,,dracu,,?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md