17:30:23 25.02.2024
Stiri

Declarație: „Dodon PROFITĂ de lipsa de reacție a instituțiilor. Urmărește declanșarea unui RĂZBOI politic”

Politică 29.03.2017 12:30 Vizualizări4510 Autor: Ziarul National
Declarație: „Dodon PROFITĂ de lipsa de reacție a instituțiilor. Urmărește declanșarea unui RĂZBOI politic”


Președintele Igor Dodon recurge la amenințări și adoptă tactica bătăii cu pumnul în masă, pentru că vede o lipsă totală de reacție a instituțiilor care ar trebui să sancționeze derapajele sale anticonstituționale. De această părere este analistul politic Petru Bogatu.

Potrivit acestuia, cel puțin o chestiune pe care vrea s-o scoată Dodon la referendum este anticonstituțională. Aceasta ține de anularea Legii prin care garanțiile bancare sunt trecute la datorie de stat. „Referendumul este ilegal, deoarece problemele ce țin de buget și finanțele publice nu pot fi supuse consultării populare”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Petru Bogatu.

Citește și: REFERENDUM // Dodon a semnat încă un DECRET: „Nimeni nu-l poate ANULA, nici Guvernul și nici Parlamentul”

De asemenea, analistul dă vina pe autorități, deoarece aceste nu l-au sancționat din start pe șeful statului pentru derapajele comise.

„După cum am avertizat în repetate rânduri, profitând de lipsa de reacție a instituțiilor care trebuie să sancționeze derapajele anticonstituționale, Dodon provoacă deliberat o dualitate a puterii. Acesta induce o stare de haos și dezorganizare, când o instituție semnează niște acte sau acorduri, iar alta le ignoră sau le contestă”.

Petru Bogatu a mai adăugat că Dodon acționează la comanda Moscovei. „Altfel spus, el urmărește declanșarea unui război politic între puteri, ceea ce dovedește că acționează la comanda Moscovei căreia îi convine balamucul, pentru că poate mai ușor manipula un stat slab și neguvernabil”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md