06:47:25 06.12.2021
Stiri

Omul lui Platon sesizează Președinția, CSP și ambasadele europene în cazul presupusei mite luate de procurorul general interimar Dumitru Robu

Actualitate 23.11.2021 14:11 Vizualizări1904 Autor: Ziarul National


Omul lui Platon sesizează Președinția, CSP și ambasadele europene în cazul presupusei mite luate de procurorul general interimar Dumitru Robu Infotag.md

Președinția R. Moldova, Delegația Uniunii Europene la Chișinău, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), precum și ambasadele statelor UE acreditate la Chișinău au fost sesizate în cazul presupusei mite luate de procurorului general interimar, Robu Dumitru. Sesizarea a fost transmisă de către activistul civic Veacceslav Valiko, unul dintre persoanele de încredere ale omului de afaceri Veaceslav Platon.

Valiko a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că, prin intermediul acestor adresări, a cerut intervenția misiunilor diplomatice și a instituțiilor statului investigarea obiectivă a cazului de implicare a lui Dumitru Robu într-un presupus act de corupție.

„Dumitru Robu spune că a cumpărat mașina pentru cumnatul său din Italia, dar o conducea altă persoană. Robu susține că cei 10 mii de euro (200 de mii de lei) pe care îi numără în acel video sunt plata pentru o mașină. Însă documentele prezentate tot de el arată că mașina a costat doar 45 de mii de lei. Nu susțin nimic, însă societatea civilă are bănuiala rezonabilă că, astăzi, Procuratura Generală nu este independentă. De aceea, credem că Dumitru Robu trebuie să se retragă și să aibă loc o investigație independentă”, susține activistul civic.

Citește și: Viața procurorului GENERAL interimar, care a pornit mai multe anchete de rezonanță, este în PERICOL? Președinta Maia Sandu a DISPUS ca Dumitru Robu să fie păzit de BODYGUARZII de la SPPS

Potrivit lui Valiko, în acest moment Dumitru Robu s-a discreditat, pentru că la adresa lui au răsunat niște învinuiri foarte grave. Aceste învinuiri trebuie investigate și de Consiliul Suprem de Securitate și de CSP. Mai mult, partenerii externi ar trebui să ceară explicații, spune aceeași sursă.

„Știți ce nu-mi este clar? De ce după acest video, după publicarea acestor informații, până acum nimeni nu a ieșit cu vreo reacție. Nici CSP, nici fracțiunea parlamentară a partidului aflat la guvernare, nici președintele țării nu au vrut să descoase acest caz. Poate oare astăzi societatea civilă să mizeze pe sprijinul autorităților și al Procuraturii? Este oare astăzi vreun sens să ne adresăm Procuraturii Generale și să căutăm dreptatea acolo? Anul trecut, în noiembrie, poporul, eu personal, am votat împotriva acestor lucruri, am votat împotriva „kuliokului”, împotriva procurorilor care locuiesc în case de lux, în timp ce povestesc despre faptul că aceste case le-au fost dăruite de părinți. Fac apel la toate ONG-urile care au luptat până acum împotriva abuzurilor și neregulilor să reacționeze. Pentru că altfel nu înțelegem ce se întâmplă. Kuliokul îl vedeți, dar pe procurorul interimar cum numără bani și achită pentru o mașină pe care nu o va conduce cumnatul său nu-l vedeți”, a declarat Valiko.

Amintim că, săptămâna trecută, în mass-media, a apărut un video în care Dumitru Robu număra o sumă mare de bani. Cel care a trimis imaginile video susține că este vorba despre o presupusă mită pentru influențarea soluționării unui dosar de pretinsă corupţie a unui funcţionar, documentat de Procuratura Anticorupţie, în perioada când Dumitru Robu deţinea funcţia de adjunct al Procuraturii Chişinău. În rezultatul acestei actiuni, funcţionarul respectiv ar fi fost achitat.

Dumitru Robu a confirmat autenticitatea imaginilor video, însă susţine că nu a fost vorba despre luare de mită, ci despre vânzarea unui automobil, care aparţinea cumnatului său şi care i-a încredinţat vânzarea autovehiculului pentru că se afla peste hotare.

Menționăm că Veaceslav Platon a fost reprezentantul candidatului independent Veaceslav Valiko în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md