23:32:34 11.08.2022
Stiri

Omul aprobat de RUȘI în funcția de director al „Moldovagaz” îl LAUDĂ pe vicepremierul Spînu pentru „FLEXIBILITATEA” și „principialitatea” de care a dat dovadă în timpul negocierilor cu șefii „Gazprom”

Actualitate 30.10.2021 19:37 Vizualizări6013 Autor: Ziarul National
Omul aprobat de RUȘI în funcția de director al „Moldovagaz” îl LAUDĂ pe vicepremierul Spînu pentru „FLEXIBILITATEA” și „principialitatea” de care a dat dovadă în timpul negocierilor cu șefii „Gazprom” Facebook


Șeful Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, l-a lăudat pe ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, pentru că a reușit să negocieze un contract pe cinci ani cu „Gazprom”.

Vadim Ceban, participant și el la negocierile dintre Spînu și președintele Consiliului de Administrație al „Gazpom”, Alexei Miller, a menționat că discuțiile au fost dificile.

Citește și: Un fost ministru nu crede că RUȘII fac cadouri, mai ales după ce ne-au numit „ȚIGANI”. „Concesiunea pe care țiganii au făcut-o se referă anume la acest aspect… Mesajul este unul STRATEGIC: capul jos și ciocul mic”

„Au fost negocieri dificile, dar sunt bucuros că echipa „Moldovagaz” a arătat și demonstrat profesionalismul său înalt. Vreau personal să mulțumesc vicepremierului, domnul Andrei Spînu, pentru flexibilitate, principialitate și o poziție definită în procesul de negocieri. Well done! (bine făcut) La fel, vreau să mulțumesc colegilor de la „Moldovagaz” și „Gazprom” pentru verticalitate, răbdare și înțelege a complexității de întrebări și apeluri. Avem mult de lucru în față. Și cum spun lucrătorii de gaze naturale – vom continua să muncim”, a scris Vadim Ceban într-o postare pe Facebook.

Citește și: Directorul „Moldovagaz”, REPLICĂ pentru Natalia Gavrilița, după ce a fost acuzat că a provocat instituirea STĂRII DE URGENȚĂ, prin neasigurarea presiunii necesare în rețeaua națională de gaze

Amintim că premierul Natalia Gavrilița a declarat zilele trecute că „Moldovagaz”, filiala „Gazprom”, nu a asigurat presiunea necesară în rețeaua de gaze, iar din acest motiv a fost instituită stare de urgență în R. Moldova.

„Moldovagaz nu a reușit să mențină o presiune acceptabilă în rețeaua națională. Intervenția Guvernului este forțată de acest comportament și vine să asigure cetățenii cu gaze, până nu se clarifică situația pe termen lung”, spunea Gavrilița în Parlament.

Citește și: Experți, despre problema pretinselor DATORII de 709 milioane de dolari ale R. Moldova față de „Gazprom”: „Sunt gata să DEMONSTREZ cu PISTOLUL la tâmplă că nu suntem datori la ruși cu niciun cent, dimpotrivă”

Totodată, Vadim Ceban a fost acuzat că, la începutul anului curent, a modificat formula de formarea a prețului, iar din această cauză R. Moldova a fost nevoită să plătească mai mulți bani pentru gazele consumate.

„Acum nimeni nu vorbește de formula care ne-a adus în situația aceasta de criză. Formula a fost modificată și semnată de Vadim Ceban pe 29 ianuarie 2021, cu acordul reprezentantului statului. Decizia a fost luată la Moscova în decembrie 2020, iar după aceasta s-a organizat Adunarea Generală a acționarilor pe 29 ianuarie. Deci, decizia a fost luată cu data din urmă. L-a adunare s-a spus că trebuie de modificat formula, pentru că va fi în avantajul R. Moldova. Am stenograma acelei ședințe. Asta spunea juristul de la „Moldovagaz”. A votat și reprezentantul statului dintr-un guvern aflat în demisie. M-am ridicat și am spus că nu are împuterniciri și cum poate vota pentru miliarde. Uite așa se face din an în an”, a declarat fostul deputat comunist Alexandr Petkov, acționar minoritar la „Moldovagaz”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md