06:10:30 24.04.2024
Stiri

Octavian Țîcu, despre ȚINTELE sigure ale lui Putin, în contextul decesului suspect al lui Navalnîi. „Și la Chișinău s-ar putea întâmpla lucruri grave... Tot ce este legat de R. Moldova va deveni un instrument de luptă împotriva României"

Actualitate 20.02.2024 08:59 Vizualizări2191 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu, despre ȚINTELE sigure ale lui Putin, în contextul decesului suspect al lui Navalnîi. „Și la Chișinău s-ar putea întâmpla lucruri grave... Tot ce este legat de R. Moldova va deveni un instrument de luptă împotriva României


Știrile privind „morțile suspecte” din Rusia au curs de-a lungul timpului, în special de la izbucnirea războiului din Ucraina, culminând cu cea mai recentă, cea a lui Aleksei Navalnîi. Opoziția are consecințe, întrucât Kremlinul nu iartă, iar pe „lista” lui Putin se tot adaugă victime. Metodele înlăturării dușmanilor regimului, deși sunt mereu cam aceleași, rămân eficiente, este de părere istoricul Octavian Țîcu.

Potrivit Țîcu, Aleksei Navalnîi era simbolul suprem al opoziției la momentul actual. Chiar dacă am șterge din memorie celebrii disidenți care s-au luptat cu regimul lui Putin, nu am găsi grad de comparație, dar nici grad de amenințare la acest nivel, mai arată istoricul.

Octavian Țîcu spune că lupta se duce în etape, inclusiv în ceea ce privește politica externă la nivel de asasinate în Ucraina sau legate de acest conflict.

„Este o chestiune greu de intuit, înspre ce va duce? Rușii sunt un popor imprevizibil. În condițiile în care se declanșează furia asta, ea este de neoprit. Evident, propaganda acționează masiv. De asta trebuie să înțeleagă românii că rușii, nu numai ajung la frontieră, ei preiau R. Moldova. Pentru românii de acolo este o tragedie, dar sunt români și în Ucraina.

În plus, tot ce este legat de R. Moldova va deveni un instrument de luptă împotriva României. Vor fi instrumentalizați, pentru că FSB lucrează simplu, îți bate la ușă în București, strada Parcului 21, dacă nu lucrezi pentru noi, ți-a dispărut tot neamul de la Chișinău. În momentul acela omul este racolat. Și la Chișinău s-ar putea întâmpla lucruri grave, nu avem semnal că ar fi existat încercări. Dar noi ne așteptăm la orice în condițiile astea, ei recidivează.

Ei nu au rușine nici față de Occident, nici față de popor. Va duce la o explozie masivă în interior? Rușii sunt un popor imprevizibil. În condițiile în care se declanșează furia asta, ea este de neoprit. Am văzut-o în atâtea cazuri. Dar el contează foarte mult pe succesul de pe frontul din Ucraina", a declarat spune într-un live pe Facebook.

„Este o tradiție statuată de la Stalin. Să lichideaze în interior e mai simplu pentru ei, dar lucrează și în exterior. S-au făcut reportaje ample despre felul lor de a identifica țintele, cum îi lichidează, mai ales în anturajul lui", a adăugat Țîcu, citat de ziare.com.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md