07:11:59 24.09.2023
Stiri

Obiectele pe care să nu le mai atingi în camera de hotel. Un expert dă alerta pentru turiști

Actualitate 28.05.2023 15:57 Vizualizări3149 Autor: Ziarul National
Obiectele pe care să nu le mai atingi în camera de hotel. Un expert dă alerta pentru turiști


Atunci când merg în vacanțe, turiștii aleg să se cazeze la hoteluri, pentru că beneficiază de multe avantaje. Puțini știu, însă, că există anumite obiecte în camerele de hotel care nu sunt dezinfectate regulat!

A venit vara, așa că mulți dintre noi și-au rezervat vacanțele la mare sau la munte. Cei mai mulți au optat pentru cazările la hoteluri, pentru că acolo pot beneficia de toate serviciile incluse. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că diverse obiecte din camerele de hotel îi pot îmbolnăvi. Există lucruri care nu sunt curățate periodic, așa că specialiștii recomandă să avem la noi câteva șervețele antibacteriene în timpul vacanței de vară, informează playtech.ro.

Anton Radchenko, expert în turism și fondator al AirAdvisor, a declarat că cel mai murdar obiect dintr-o cameră de hotel este telecomanda televizorului. De cele mai multe ori, turiștii o ating fără să-și dea seama că nu a fost dezinfectată.

„La sosirea de la aeroport, camerele de hotel pot părea curate, dar există mai multe obiecte și zone care pot fi considerate murdare și care adăpostesc bacterii și germeni dăunători la care trebuie să fii atent, cum ar fi telecomanda televizorului”, a spus Anton.

„Puteți încerca să vă dezinfectați sau să aruncați o pungă de plastic transparentă peste el pentru a evita contactul direct”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, și telefonul din camera de hotel este rar curățat și este unul dintre cele mai atinse obiecte de oaspeți.

„Un alt element care nu este curățat în general între un oaspete și altul este telefonul, asta s-ar putea face cu o curățare bună înainte de a-l atinge. Puteți încerca, de asemenea, să utilizați funcția difuzor pentru a evita atingerea feței și să vă spălați pe mâini imediat după utilizare”, a mai spus expertul.

Și obiectele de lângă chiuvetă sau aparatul de cafea nu sunt curățate corespunzător, așa că înainte de a le folosi, este important să le dați un jet de apă sau să le ștergeți cu șervețele umede.

Uscătorul de păr rămâne în camera de hotel și trece din mână în mână, ajunge să fie folosit de fiecare turist în parte, iar microbii de pe suprafața aparatului se transmit mult mai repede.

Numărul mare de persoane care trec prin aceste camere de hotel determină acumularea unor cantităţi imense de bacterii, spun specialiștii.

De aceea este recomandat să ai mereu o sticluță de spirt sau dezinfectant în geantă sau rucsac, pentru a te asigura că dezinfectezi obiectul înainte de a-l folosi. Foarte mulți români preferă să-și aducă propriul uscător de acasă, pentru a evita anumite neplăceri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md