13:01:01 05.07.2020
 
Stiri

O rudă de-a președintelui Dodon este promovată în funcția de președinte de raion? Candidatul are CETĂȚENIA TRANSNISTRIEI și chiar pensie de la regimul SEPARATIST

Social 12.11.2019 16:52 Vizualizări7264 Autor: Ziarul National
O rudă de-a președintelui Dodon este promovată în funcția de președinte de raion? Candidatul are CETĂȚENIA TRANSNISTRIEI și chiar pensie de la regimul SEPARATIST estcurier.md


Liderul PSRM din Dubăsari, Grigore Filipov, este promovat la funcția de președinte al raionului. Inițial, socialiștii din Dubăsari au promis că în această funcție îl vor propune pe Sergiu Grigoriev, însă planurile au fost date peste cap, mai ales că ar fi vorba de o rudă a președintelui Igor Dodon.

Potrivit unor surse din rândul consilierilor raionali din Dubăsari, Grigore Filipov s-a bâlbâit când și-a prezentat biografia. Acesta nici nu prea are cu ce se lăuda, deoarece a fost șef al vânătorilor din raion și a vândut mai mulți ani scule pentru pescuit în piața din orașul Dubăsari. Avantajul acestuia e că ar fi rudă cu președintele Dodon. Mai exact, spun sursele noastre, unul dintre fiii lui Grigore Filipov ar fi finul șefului statului.

De asemenea, un alt fiu al lui Grigore Filipov este membru al Comisiei Electorale Centrale, care a fost delegat de PSRM. Este vorba de membrul CEC Vadim Filipov.

Aceleași surse ne-au spus că Grigore Filipov ar avea și cetățenia Transnistriei și că ar primi pensie din partea regimului separatist de la Tiraspol.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Grigore Filipov a confirmat că are acte de identitate eliberate de așa-zisele autorități de la Tiraspol, dar spune că în situația sa ar fi mai mulți cetățeni care locuiesc în satele din apropierea orașului Dubăsari. „Eu sunt născut aici și am și cetățenia R. Moldova. Da, am și buletinul de aici, din Transnisnitria. Suntem nevoiți să avem și un act de identitate transnistrean”, ne-a spus Filipov.

Sursa citată a confirmat că primește și pensie din stânga Nistrului: „Eu am lucrat mulți ani aici (la Dubăsari). Nici de o parte și nici de alta nu vor să calculeze toți anii lucrați de mine… În situația mea sunt o mulțime de oameni. E vorba de o pensie minimă… Sunt bătut de ambele părți, mai ales de autoritățile competente din R. Moldova, care nu vor să-mi calculeze toți anii lucrați”.

În același timp, potențialul președinte al raionului Dubăsari infirmă că unul dintre fiii săi ar fi finul de cununie al președintelui Dodon. „Dar ce schimbă asta? Eu îmi doresc o Moldovă întregită… La noi, dacă te uiți, toți sunt rude… Sunt minciuni”, a punctat Filipov.

Grigore Filipov a recunoscut și că unul dintre fiii săi, Vadim Filipov, este membru al CEC. „Iarăși… Asta nu are nicio legătură. Eu vreau o țară unică…Iată eu stau acum pe malul Nistrului și mă uit… Soția mea este de pe malul Prutului, eu de la Râbnița și trebuie să facem tot posibilul să ne unificăm țara”, a conchis acesta.

Prima tentativă a lui Grigore Filipov de a deveni președintele raionului Dubăsari a eșuat. Consilierii raionali din Dubăsari au fost convocați luni, 11 noiembrie, la o ședință extraordinară, în cadrul căreia urma să fie ales președintele și vicepreședinții raionului. Din cei 27 consilieri aleși, la ședință s-au prezentat doar 17: 11 – consilieri PSRM, 5 – consilieri PD și independentul Valeriu Driga. Fracțiunea „ACUM” și candidatul independent Grigore Policinschi au lipsit de la ședință.

Grigore Filipov avea nevoie de 14 voturi pentru a deveni președintele raionului, însă a obținut doar 12, scrie estcurier.md. pentru Filipov au votat cei 11 aleși locali ai PSRM și independentul Driga. Fracțiunea PD s-a abținut de la vot.

„Poziția fracțiunii PD a fost să se abțină de la votare, pentru că PSRM nu a venit cu propunerea de a discuta despre candidatura propusă, iar candidatul n-a prezentat un program bine determinat”, a spus consilierul PD, Nicolae Gazea.

A doua tentativă de alegere a președintelui raionului Dubăsari va avea loc joi, 14 noiembrie, iar PSRM va încerca repetat să-l propună pe Grigore Filipov, spun sursele noastre.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md