O linguriţă de ULEI DE MĂSLINE pe stomacul gol îţi poate salva viaţa


Grecii consumă, în medie, 20 de litri de ulei de măsline pe an, comparativ cu doar 0.5 litri de persoană în România. Pe lângă faptul că uleiul de măsline este una dintre cele mai bune surse de grăsimi mononesaturate, este şi un medicament cu numeroase beneficii asupra sănătăţii.
Iată ce minuni poate face o linguriţă de ulei de măsline consumat pe stomacul gol, potrivit secretele.com:
O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol îți protejează organismul împotriva cancerului.
Un compus găsit în uleiul de măsline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate și încărcat cu puternici antioxidanți. Componentele conținute în uleiul de măsline încetinesc creșterea tumorilor în țesutul mamar. Se pare că uleiul inhiba anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta.
O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol îți întărește sistemul imunitar
Fiind un puternic antioxidant, uleiul de măsline consolidează și protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecțiile.
O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol îți protejează inima
Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline atât pentru gătit cât și ca pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalți factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conține polifenoli, care ajută la menținerea în limite normale a colesterolului.
O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol reduce riscul apariției bolii Alzheimer
Unul dintre studiile publicate în revista Toxicologie și Farmacologie, a găsit oleocanthal în uleiul de măsline, care inhiba acele proteine toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn al bolii Alzheimer
O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol ajută la pierderea în greutate
S-a demonstrat faptul că uleiul de măsline crește rata de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că, atunci când consumam ulei de măsline dimineața pe stomacul gol, dam startul arderii grăsimilor încă de la primele ore ale dimineții.











































































