06:52:52 17.06.2024
Stiri

O femeie a băut prea multă apă și a murit: Este reală moartea din cauza consumului excesiv de apă?

Actualitate 23.05.2024 08:30 Vizualizări1104 Autor: ZiarulNational
O femeie a băut prea multă apă și a murit: Este reală moartea din cauza consumului excesiv de apă?


Ashley Summers, în vârstă de 35 de ani se afla la o petrecere pe malul lacului, când a acuzat o durere severă de cap. Ea a pus acest lucru pe seama faptului că băuse prea multă apă. „A băut multă apă”, a spus fratele ei, Devon Miller pentru Good Morning America. Tânăra mamă golise patru sticle de apă în 20 de minute. O sticlă conținea în jur de 500 de mililitri, a spus fratele. Din ce cauze a murit tânăra și cum este posibil, aflăm în continuarea articolului.

Ceea ce nimeni nu a bănuit până atunci a fost moartea acesteia. Ashley Summers a murit în 4 iulie 2023 în Indiana. „A venit acasă. A trecut prin garaj pentru a intra în casă și a leșinat acolo, în garaj”, a spus fratele ei, Miller. El a explicat că medicii au pus moartea ei pe seama intoxicației cu apă.

Intoxicația cu apă poate duce la inflamația creierului.Oameni au murit și în timpul curselor de maraton, deoarece au băut o cantitate mare de apă prea repede. Spitalul Universitar Freiburg a raportat, de asemenea, mai multe cazuri de otrăvire cu apă. De exemplu, un pacient a băut trei litri de apă într-o perioadă scurtă de timp, potrivit unui comunicat de presă al spitalului universitar. În orele care au urmat, pacientul și-a pierdut cunoștința, a avut convulsii și a dezvoltat umflarea creierului. Bărbatul a fost însă tratat cu succes, conform kreiszeitung.de.

Intoxicația cu apă apare deoarece aportul excesiv de lichide perturbă echilibrul electrolitic din organism, într-o perioadă scurtă de timp. Are loc redistribuirea apei între sânge și țesut, care poate crește volumul sângelui și poate face ca, conținutul de sare din sânge să scadă într-o asemenea măsură încât apa pătrunde în celule. Drept urmare, acestea se pot umfla. O inflamație a creierului amenințătoare este o posibilă consecință, informează în continuare Spitalul Universitar Freiburg.

În caz de urgență, trebuie sunat imediat la 112. Dacă nu este tratat, riscul ca pacienții să sufere convulsii și comă crește. Cercetătorii enumera primele simptome ale intoxicației cu apă într-un studiu publicat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice:

  • Stare psihică alterată
  • Dezorientare
  • Confuzie
  • Greață și vărsături

Stiri relevante
16.06.2024 10:22 687 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md