07:59:08 18.02.2020
 
Stiri

Numele FAVORITULUI pentru ocuparea funcției de PROCUROR GENERAL. Năstase: „În pofida RISCURILOR pe care și le-a asumat, cred că merită”

Politică 06.09.2019 12:46 Vizualizări5483 Autor: Ziarul National
Numele FAVORITULUI pentru ocuparea funcției de PROCUROR GENERAL. Năstase: „În pofida RISCURILOR pe care și le-a asumat, cred că merită” deschide.md


Procurorul din cadrul Secției pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale, Viorel Radețchi, ar putea fi viitorul procuror general al R. Moldova. Liderul PPDA, Andrei Năstase, crede că acest procuror, care a propus pornirea unui dosar penal privind uzurparea de stat de către fosta guvernare PD, atunci când la cârma instituției era Igor Popa, merită să ajungă în fruntea instituției.

„Oricine face dovada curajului, a integrității, a profesionalismului, a capacităților de a livra rezultate este în drept și chiar trebuie să candideze pentru funcția de procuror general. Eu nu l-am cunoscut pe acel procuror care a intentat dosarul penal privind uzurparea puterii în stat, la denunțul pe care l-am făcut eu. Și, în momentul când mi s-a cerut o părere, eu am spus: domnule, este bine să meargă acesta. Dacă a avut curajul să inițieze un dosar penal, în pofida presiunilor pe care sunt sigur că le-a avut, în pofida unui procuror general putred de corupt, în pofida riscurilor pe care le-a avut, înseamnă că merită să fie. Asta e viziunea mea”, a spus Andrei Năstase despre Radețchi, într-o emisiune de la N4.

Acesta a mai adăugat că, la un moment dat, dânsul și-a dorit să ajungă în fruntea Procuraturii Generale, doar că a fost oprit de colegii săi din Blocul „ACUM”.

„Le-am spus colegilor să mă lase cel puțin trei luni la Procuratura Generală. Le-am spus că suntem în război și trebuie să fiu lăsat. Mi-au spus: ce o să zică lumea? Am un anumit regret că nu am ajuns acolo să dau drumul la anumite dosare. Era nevoie de curaj. În Procuratura Generală sunt oameni integri, profesioniști, dar mai e nevoie de mult curaj”, a adăugat politicianul.

Amintim că procurorul Viorel Radețchi declara anterior că a elaborat un raport pe care l-a depus pe masa fostului procuror general interimar, Igor Popa, prin care cerea pornirea urmăririi penale în baza denunțului lui Andrei Năstase cu privire la „uzurparea puterii în stat”.

Recent, Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege care schimbă procedurile de numire în funcție a procurorului general și implică preselecția candidaților de către o Comisie de concurs constituită de Ministerul Justiției. Noul proiectul de lege stabilește că procurorul general va fi numit în funcție de către șeful statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul celor doi candidați propuși de către Comisia de concurs.

Andrei Năstase a dezvăluit că noua lege cu privire la Procuratură urma să fie votată la ședința de miercuri a Parlamentului, dar socialiștii nu au vrut s-o sprijine.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md