23:10:29 20.10.2019
 
Stiri

Nu-ţi asuma responsabilităţi care nu-ţi aparţin

Știri 28.07.2018 18:03 Vizualizări1295 Autor: Ziarul National
Nu-ţi asuma responsabilităţi care nu-ţi aparţin Sursa: secretele.com

Din dorinţa de a fi de ajutor semenilor noştri, avem tendinţa de a intra în viaţa lor cu credinţa că îi putem ajuta. Da, uneori, chiar îi putem ajuta. Nefiind implicaţi emoţional în problemele lor, suntem convinşi că avem o viziune obiectivă a situaţiei şi se poate întâmpla să vedem chiar soluţiile.

Noi suntem interconectaţi şi ajutându-i pe alţii, ajutăm, de fapt, la crearea unei vieţi mai frumoase şi armonioase pentru toată lumea.

Fiecare îşi creează viaţa lui

Revenim din nou la unul dintre cele mai preţioase cadouri pe care ni le putea face Existenţa, adică liberul arbitru. Doar în virtutea acestei libertăţi de acţiune putem lua decizii, deci dacă avem o viaţă frumoasă, prosperă, plină de bucurii şi împliniri, suntem pe un drum bun.

Invers, dacă avem probleme, înseamnă că undeva în viaţa noastră au intervenit nişte erori. Aşa cum spuneam mai sus, noi formăm un întreg, suntem interconectaţi. Practic, putem schimba vieţile celorlalţi doar printr-un singur gest sau chiar şi numai printr-un zâmbet.

Nu este necesar să mutăm munţii, dar noi ştim că avem puterea de a o face, rămâne doar să decidem asta. Problemele pe care le putem avea într-o zi se datorează strict atitudinii noastre.

La baza vieţii stau legile Universului şi cum orice lege are şi „sancţiuni”, şi cele divine au asemenea efecte dacă le încălcăm.

Filozofia este destul de simplă: să respectăm Legea. Cine ar putea interveni în viaţa noastră dacă noi nu am permite acest lucru? Poate cineva să acorde mai multă importanţă vieţii noastre mai mult decât am face-o noi înşine? De ce să lăsăm pe altcineva să ne trăiască viaţa noastră? Undeva ceva este ilogic.

Nu avem obligaţii, ci doar bunăvoinţă

Dacă viaţa noastră este frumoasă, dacă suntem creativi, prosperi, iubitori deţinem o mare cantitate de energie din care le putem da şi altora aflaţi în necazuri. Pentru orice mână întinsă celorlalţi consumăm din energia noastră, dar nu suntem obligaţi să o facem.

Nefiind obligaţi, orice gest îl facem doar din iubire, dezinteresat, şi acest gest va da roade întotdeauna. Dacă aşteptăm recunoştinţă, toată munca noastră se duce pe apa sâmbetei.

Aşadar, nici nu trebuie să fim indiferenţi la problemele celorlalţi, dar nici să fim un fel de salvatori care se încarcă cu responsabilităţi care nu le aparţin.

În toate trebuie să existe măsură!

Problema se pune la nivelul conştiinţei. Avem tendinţa să credem că dacă nu ajutăm suntem oameni răi şi încep să apară mustrările. Nu suntem oameni răi, ci, uneori, nu avem forţa necesară de a rezolva şi problemele altora pentru că le avem pe ale noastre, avem lecţiile noastre de învăţat.

În concluzie, să avem grijă să ne trăim vieţile noastre şi să-i lăsăm pe alţii să-şi trăiască vieţile lor.

Dacă, totuşi, decidem să îi ajutăm, trebuie să conştientizăm faptul că nu avem această obligaţie şi că tot ce facem pentru alţii s-o facem din iubire, fără a aştepta recompense.

În felul acesta, ne vom îmbogăţi viaţa, pentru că în toate funcţionează Legea Bumerangului.

Sursa: secretele.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md