07:39:37 17.06.2024
Stiri

Noua schemă care face ravagii pe Gmail. Ce mesaj primesc utilizatorii și cum sunt păcăliți

Actualitate 21.05.2024 17:30 Vizualizări5738 Autor: ZiarulNational
Noua schemă care face ravagii pe Gmail. Ce mesaj primesc utilizatorii și cum sunt păcăliți


E în desfășurare o nouă schemă de fraudă pe Gmail. O mulțime de utilizatori ajung să fie păcăliți. Mesajul pe care aceștia îl primesc pare a fi unul cât se poate de credibil. Astfel, numărul victimelor este într-o continuă creștere.

În Marea Britanie o mulțime de persoane au fost deja păcălite. Acestea primesc mesaje prin care sunt informate că dispozitivul lor este în pericol. Este vorba despre niște email-uri false, dar cât se poate de credibile, arată Mirror.

Acestea ajung deseori pe Gmail și sugerează că software-ul antivirus vital a expirat și că este nevoie de măsuri urgente pentru ca datele personale să rămână în siguranță. Pentru ca lucrurile să pară și mai reale, mesajele par că au fost trimise de către marca de încredere McAfee.

Menționăm faptul că aceasta este una dintre cele mai mari firme de securitate din lume. Tocmi din acest motiv, e nevoie ca toți utilizatorii să fie precauți. „Atenție la aceste e-mailuri FALSE ale McAfee”, a declarat Action Fraud într-o postare pe X.

Astfel, dacă pe Gmail ai primit un mail în care pare că McAfee te invită să îți actualizezi abonamentul, verifică bine mesajul. O mulțime de tentative de fraudă au fost deja localizate, iar numărul victimelor este în creștere.

„E-mailurile afirmă că computerul destinatarului «ar putea fi în pericol» din cauza «virușilor și a altor programe malware» dacă nu își reînnoiește abonamentul antivirus. Link-urile din e-mailuri duc la site-uri de phishing care sunt concepute pentru a fura informații personale și financiare”, mai transmite sursa citată.

Trebuie menționat faptul că atât Gmail cât și Yahoo au un sistem foarte bun de detectare a spam-ului. Pe de altă parte, sunt cazuri în care unele mesaje pot trece neobservate. Tocmai din acest motiv este esențial ca utilizatorii să fie în alertă.

La rândul lor, cei de la McAfee au o întreagă pagină web dedicată unor astfel de probleme. „Infractorii cibernetici țintesc persoanele fizice prin intermediul unor e-mailuri false care par a fi trimise de o companie stabilită și legitimă.

Scopul lor este de a vă face să vă dezvăluiți informații private și sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit, data nașterii și multe altele”, se arată pe site-ul McAfee.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 695 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md