03:59:48 08.12.2023
Stiri

NOU // 11 documente din domeniul cadastral vor putea fi solicitate ONLINE de la 1 februarie

Actualitate 30.01.2023 11:44 Vizualizări1590 Autor: Ziarul National
NOU // 11 documente din domeniul cadastral vor putea fi solicitate ONLINE de la 1 februarie


Cetățenii R. Moldova vor putea solicita, de la 1 februarie curent, 11 documente din domeniul cadastral în format online.

Este vorba despre extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile din municipiul Chișinău.

Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat, în regim de pilotare, prestarea serviciilor cadastrale în regim online pe platforma de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

Astfel, pentru deținătorii de semnătură electronică, documentul în format electronic va putea fi descărcat din cabinetul personal (mcabinet.gov.md) de pe portalul guvernamental al cetățeanului sau al antreprenorului. La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hârtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncţional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile respective vor fi achitate prin intermediul MPay - serviciul guvernamental de plăți electronice, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi cardul bancar, internet banking, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile întreprinderii „Poșta Moldovei”.

Comanda online a documentelor menționate se efectuează în baza cererii electronice a solicitantului, care poate fi depusă prin intermediul Portalului Serviciilor Publice sau a paginii web a Agenției Servicii Publice, accesând rubrica Servicii /Servicii electronice / Comanda online / Bunuri imobile (amplasate în mun. Chișinău).

Pentru comoditatea beneficiarilor a fost elaborat Ghidulutilizatorului platformei de dezvoltare a serviciilor electronice cu rol desolicitant al serviciilor din domeniul cadastru, care descrie pe pași procedura de comandă a serviciilor.

Lansarea în regim de pilotare a prestării serviciilor electronice din domeniul cadastru prin platforma de dezvoltare a serviciilor electronice a fost realizată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică. Ulterior, serviciile de obținere a documentelor în format electronic pe platforma PDSE vor fi disponibile și pentru bunurile imobile de pe tot teritoriul Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md