20:26:46 19.04.2019
 
Stiri

Unirea japoneză

Opinii 23.02.2018 09:20 Vizualizări3894 Autor: Nicolae Negru
Unirea japoneză

Semne diacritice

Japonezii au inventat greva simbolică, ei protestează la locul de muncă, lucrând, îndeplinindu-și obligațiile de serviciu, fără a perturba activitatea întreprinderii sau a crea incomodități altor cetățeni. O brasardă albă e singurul semn al conflictului lor cu administrația.

Moldovenii au inventat unirea simbolică, ei nu boicotează și nu sabotează autoritățile statale, merg la serviciu (dacă îl au), plătesc impozitele, taxele care li se cer, respectă regulele de circulație, își trimit copii la școală, participă la alegeri etcetera, doar că se declară uniți cu România.

Însă, spre deosebire de invenția japoneză, invenția moldovenească nu le-a picat bine unor politicieni, bloggeri, vloggeri, analiști, „stataliști” și chiar pseudounioniști și falși patrioți locali, care le-au sărit în cap „greviștilor” reUnirii:

E o diversiune să nu manifestăm loialitate față de un stat tânăr, anemic și amețit la cap, din al cărui buzunar s-a scos un miliard, în timp ce procurorul se uita prin geam cum hoții scoteau sacii cu bani din Banca de Economii.

Dăm astfel apă la moara electorală a socialiștilor, care vor să întoarcă oiștea geopolitică de la vest spre est.

Nu e bine să îi tulburăm pe bașcanii și bășcănițele de la Comrat, legați ombilical de Rusia, căreia i-au jurat credință. Ca să nu mai vorbim de separatiștii transnistreni complexați care se visează în Crimeea.

Nu e bine să rănim sentimentele semnatarilor pactului Molotov-Ribbentrop, să-l provocăm pe Putin, zis Brejnev 2, care tânjește după măreția Uniunii Sovietice.

Nu e omenește să-l indispunem pe Voronin, la finalul carierei sale politice.

Nu e bine să-i incomodăm pe bEnderoviștii ucraineni, care se află în război cu rușii, având de recuperat Crimeea și Donbasul. Ca să nu mai vorbim de beleaua Saakașvili pe capul cofetarului Poroșenko.

Să nu facem jocul lui Plahotniuc, să aruncăm niște șervețele pe țambalul unirii.

Să tăcem, ca să nu o distragem pe Maia Sandu de la lupta eroică împotriva căpcăunului.

Și, în sfârșit, unirea simbolică într-un stat simbolic este superfluă.

De ce vă agitați, stimați tovarăși? Au și unioniștii dreptul la exprimare, nu-i așa? De ce îi tot țistuiți de un sfert de secol? Unioniștii, nu „stataliștii” care se țineau cu dinții de poala URSS, au fost forța motrice a independenței. Ei au dreptul să facă ce vor cu ea. Dacă depindea de „stataliști”, RSSM nu ar fi ieșit din Uniunea Sovietică.

Cine i-a împiedicat până acum să construiască un stat sănătos? Cleptomania și tactica „vițelului blând care suge de la două vaci”. Și, dacă mâine, Doamne ferește, tancurile rusești bine rodate pe parcursul ultimilor ani trec Nistrul și se îndreaptă spre Chișinău? Cine vor merge să le oprească, să apere independența Republicii Moldova? Unioniștii. Căci „stataliștii”, în frunte cu Dodon, comuniștii, bașcanii și bășcănițele, vor ieși să întâmpine trupele ruse cu flori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Polilogu 23.02.2018 14:39

Trist, foarte trist, dar ADEVARAT.

C. Naum 23.02.2018 16:37

Domnule N. Negru, ideia UNIRII este una luminoasă și durută. Dar, o dragoste mare nu țipă și nu se flutură în van. Or, poate îl întrebi pe N. Dabija și alții cei Sfatul Țării 2, ori a fost un scenariu pentru un moment și cui a slijit cu adevărat_?

Kulcear 23.02.2018 17:24

Din pacate exista manipulare nu numai cea de secole cu Maika Rusia ci chiar mai recenta - cea de dupa independenta. O revenire la normalitate in creierul multora din Molotovia care mai degraba se cred cimpanzei decit ceea ce sunt adica romini. Este critic si primul pas catre ceva care sa inceapa sa faca sens la interné extern si sa elimine sarcasmul din abordare si ideea ca ai de a face cu niste glumeti ramasi prin evul mediu. Cum s-a mai zis a avea o identitate inventata s-a mai vazut in istoria lumilor iar rusii au fost buni la razboiul psihologic dar a continua sa crezi in cai verzi pe pereti dupa ce cauza nu mai este si de car insasi rusii s-au dezis (Medvedev, Jirinovschi etc..) chiar de citeva ori zicind ca este facatura sovietica (NKVD - KGB) si tzarista (CEKA) se numeste din pacate schizofrenie...In general lumea sta departe sau deoparte in a face orice lucru cu schizofrenici fie de frica de reactiile lor fie de mila prefera sa ii tina pe perfuzii$ pina la obstescul sfirsit. Din pacate schizofrenia nu se vindeca total (dar nici nu se moare din ea). S-auzim de bine ! (mi-aduc aminte ca in copilarie aveam un vecin care lumea pe ulita zicea ca-i schizofrenic, se cam face cerc in jurul lui la piine , la oua etc. ca era frica la lume plus multi nu vroiau sa asculte la ``istoriile`` lui - Semana cu ceea ce s-a intimplat pe 2 februarie 2018 cu anul lui Stefan la Kisinev - cita mila s-a avut de creierele alora de pe acolo si cita mila de RM ca si-a ales asa schizo). Eugen Ionesco zice de rinocerizare referitor la fascism. In oglinda acum: chiar a apucat acest fenomen al schizofreniei intreaga societate si elemente dubioase rusofone si pravo sa nu fie eliminate de pe scena politica si economica a RM sa lase energiile normalitatii sa revina dupa 200 de ani ?...Fara aceasta rupere de pravo si rusism nu exista nici o sansa de avansare sau: 1 pas inainte si 2 pasi inapoi si se vede chiar sau mai rau - alergat in cercuri si revenit probabil curind la 1989 cu rusofonii si pravo la putere. S-auzim de bine !

Vitalie 24.02.2018 12:51

Să le dăm organizatorilor de la Comrat câte o traistă de //PĂMÂNT GĂGĂUZESC//și să-i lăsăm să plece spre matușca rusia-mongolia.Alo, cei din găgăuzia,ați uitat unde trăiește azi fostul vostru bașcan? Vă chema spre rusia, dar s-a mutat cu traiul in Europa, golindu-vă buzunarele.Va tras pe sfoară ca pe niște marionete.

Mihai 24.02.2018 15:14

Plahotniuc - "unionistul" de care are nevoie Negrisor cu Bogatu si Co.

Dragos 24.02.2018 18:22

Iar chinezii au inventat o masinarie care prinde hoti de teapa lui Vlad Tzepuitorul in cinci minute. In China, in cinci minute au fost prinsi 5000 de hoti. In SUA, in cinci minute au fost prinsi 3000 de hoti. In MoldoMafia, in cinci minute a fost furata masinaria.

Fulger-Crai 24.02.2018 18:55

Trăiască Estonia Liberă ! 24 Februarie 2018 – 1918 ! Ziua Națională – 100 de Ani ! ————————————————-----------------------

Ciocana 26.02.2018 20:49

Felicitări, dle Negru, pentru un articol excepțional!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md