08:04:10 24.05.2024
Stiri

Dodon, declarații RĂZBOINICE la adresa guvernării, după ce a renunțat la mandatul de DEPUTAT. „Încă o să vedem noi cine pe cine, o să vedem la cine e mai tare…”. Socialistul și-a înregistrat o asociație și speră să revină la GUVERNARE

Actualitate 18.10.2021 13:08 Vizualizări36216 Autor: Ziarul National
Dodon, declarații RĂZBOINICE la adresa guvernării, după ce a renunțat la mandatul de DEPUTAT. „Încă o să vedem noi cine pe cine, o să vedem la cine e mai tare…”. Socialistul și-a înregistrat o asociație și speră să revină la GUVERNARE


Socialistul Igor Dodon susține că actuala guvernare va încerca să-i fabrice dosare penale, însă dânsul, în calitate de președinte al „Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor”, o filială a Asociației oamenilor de afaceri „Delovaia Rossia”, condusă de Igor Ceaika, va face față presiunilor. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, după ce a anunțat că renunță la funcția de lider al PSRM și la mandatul de deputat.

„În contextul atacurilor guvernării asupra independenței Procuraturii, vreau să demonstrez că nu mă ascund după imunitatea parlamentară. Se spunea că mă tem… Nu mă tem eu de voi. Încă o să vedem cine pe cine. În momentul în care mă voi dezice de imunitate, poftim, vreți să luptăm? Vreți să deschideți dosare politice? Începeți. O să vă arăt cum se luptă. O să vedem la cine e mai tare… caracterul. Acum aud vorbe că mai bine socialiștii erau la guvernare, decât cei de acum, deoarece nu pot face față la nicio criză. Cu socialiștii a fost mai bine și la sigur va fi mai bine în viitor. PSRM la sigur revine la guvernare deja mult mai repede decât credeau unii. Vedem dacă vor ieși din această iarnă cei din guvernarea galbenă”, a declarat Dodon.

În cadrul aceluiași briefing, Dodon a subliniat că-și propune consolidarea relațiilor moldo-ruse, iar în acest sens a înregistrat o asociație.

Citește și: Dodon se retrage din funcția de președinte al PSRM și RENUNȚĂ la mandatul de deputat: „Unii se bucură...”

„Eu îmi propun să consolidez relațiile economice moldo-ruse. Vedeți ce se întâmplă cu relațiile noastre bilaterale… Agenda a fost complet abandonată de actuala guvernare. Nu mai este nici vorbă de prelungirea acelor înlesniri pentru exportatori. Nu este o politică clară față de cetățenii noștri care se află în Rusia. Chiar și în privința combaterii pandemiei nu se dorește o colaborare cu Moscova. Nu mai vorbesc de faptul că au refuzat să importe vaccinuri rusești, pe care oamenii le așteaptă. Chiar și statutul de observator la Uniunea Euroasiatică a fost abandonat de actuala guvernare. De relațiile noastre bilaterale nu se ocupă nimeni.

De aceea, am acceptat propunerea să conduc o nouă organizație „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor”, fondatorul căreia e Asociația oamenilor de afaceri „Delovaia Rossia”, cea mai mare asociație de afaceri din Federația Rusă, care unește 7 000 de membri, cu o cifra de afaceri de circa 40 de miliarde de dolari și cu peste 3 000 000 de angajați în diferite sectoare. Eu sunt președinte al acestei organizații. În calitate de conducător al acestei organizații, mă voi ocupa de aprofundarea relațiilor bilaterale economice, atragerea investițiilor rusești în R. Moldova. Avem pregătite mai multe acțiuni socio-umanitare pentru primării, municipii. Așadar, stimați cetățeni, de acum încolo vom avea subiecte noi de comunicare și eu voi fi iarăși prezent cu mesajele mele politice în spațiul public. Nu voi fi deputat, dar voi fi mult mai implicat și mai activ în domeniul politicii reale. Și, așa cum v-am promis, voi face tot posibilul să revenim împreună cu PSRM la putere”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md