13:28:37 13.07.2020
 
Stiri

Nicolae Negru, despre RĂVAȘUL lui Plahotniuc: „E greu de crezut că nu a încercat să influențeze evenimentele de la Chișinău. Însă, orice am crede despre el, mesajele sale sunt rezonabile: „ACUM” a fost folosit de Dodon”

Politică 18.11.2019 12:51 Vizualizări1953 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre RĂVAȘUL lui Plahotniuc: „E greu de crezut că nu a încercat să influențeze evenimentele de la Chișinău. Însă, orice am crede despre el, mesajele sale sunt rezonabile: „ACUM” a fost folosit de Dodon”


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, este la curent cu ce se întâmplă pe scena politică din R. Moldova și e greu de crezut că dânsul nu ar fi participat, prin interpuși, la demiterea Guvernului Maia Sandu și învestirea Guvernului Ion Chicu. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, pe care l-am rugat să „descifreze” mesajul făcut public de Plahotniuc pe Facebook.

„Prima intenție a lui Plahotniuc e de disculpare. El nu a participat la demisia Guvernului Sandu, dar găsește motivată implicarea deputaților PD, care au reacționat reflexiv la hărțuirea și ura manifestată din partea ACUM.

Citește și: Primul MESAJ al lui Vlad Plahotniuc după destrămarea coaliției „ACUM” – PSRM și instalarea Guvernului Chicu: „Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o CAPCANĂ pentru „ACUM”, a fost o miză prorusească”

Al doilea mesaj e că blocul ACUM a căzut într-o cursă, că miza anti-Plahotniuc s-a soldat cu preluarea totală a puterii de către Dodon, care reprezintă interesele Rusiei.

Al treilea mesaj e că singura posibilitate de revenire pe calea euro-atlantică e îngroparea securii războiului dintre „ACUM” și PD și unirea forțele împotriva lui Dodon”, crede Nicolae Negru.

Citește și: Maia Sandu îi RĂSPUNDE lui Plahotniuc, care s-a jurat că nu are nicio atribuție la DEMITEREA Executivului. Ce spune lidera PAS despre o eventuală COLABORARE cu PD

Potrivit lui, reacția lui Plahotniuc de pe FB demonstrează că e la curent și că este implicat emoțional în ceea ce se întâmplă acasă.

„De aceea e greu de crezut că a stat la o parte și nu a încercat să influențeze, prin interpuși, evenimentele de pe scena politică din Chișinău.

Însă, orice am crede despre el, mesajele sale sunt rezonabile: blocul „ACUM” a fost folosit de Dodonîn scopul consolidării puterii sale, pentru a deschide cât mai larg ușa în fața Rusiei frustrate, revanșarde (premierul Chicu a și anunțat că va merge în prima sa vizită la Moscova, ceea ce indică prioritățile politicii sale externe); acumiștii trebuie să se învețe a acționa pragmatic, profesionist, alianța cu PD e inevitabilă, dacă se gândesc la viitorul R. Moldova, nu la supărările lor”, a conchis Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md