18:24:42 22.03.2023
Stiri

Nebănuitele căi ale lui Kirill Gundeaev

Actualitate 08.01.2023 10:10 Vizualizări1597 Autor: Vitalie Hadei
Nebănuitele căi ale lui Kirill Gundeaev


Trustia, elegii politikoase

Patriarhul Kirill al întregii Rusii a îndemnat „părțile implicate în conflictul intern” din Ucraina să „înceteze focul și să stabilească un armistițiu de Crăciun, începând cu ora 12:00, 6 ianuarie, până la ora 24:00, 7 ianuarie”. Își bate capul șeful pravoslavnic de eventualele pierderi de vieți omenești?

Sigur că nu. Altfel el l-ar îndemna pe Putin să retragă armata rusă din Ucraina. După anunțarea mobilizării parțiale în luna septembrie, preafericitul imperialist le-a recomandat bărbaților ruși să meargă „cu curaj” să-și îndeplinească datoria de a muri și a-i omorî pe ucraineni. „Amintește-ți că, dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în Împărăția, slava și viața veșnică a Lui", a spus atunci Patriarhul Rus.

De data aceasta, însă, capul BORu a dorit ca potențialii morți și răniți ortodocși „să poată participa la slujbe în Ajunul Crăciunului și în ziua Nașterii Domnului”. Ideea pare să ascundă un surplus de sensibilitate, de slăbiciune omenească înduioșătoare. Numai că de când războaiele sfinte pot fi întrerupte, puse pe pauză? Nu se va mânia Cel de Sus că li se dă un respiro sataniștilor, homosexualilor, lesbienelor et eiusdem farinae?

Dacă însă Dumnezeu nu are nimic împotriva unei recreații, a unei relaxări în procesul războaielor sfinte (să ne amintim că El Însuși a luat o pauză în a șaptea zi a procesului de facere a lumii), de ce Patriarhul Kirill nu a propus un armistițiu de Paști, în ziua Învierii Domnului, ca ortodocșii beligeranți să ciocnească ouă roșii și să guste din bucate sfințite în loc de a se măcelări reciproc? De ce nu a susținut o idee similară pentru 25 decembrie sau de Revelion, ca să se evite tragedia de la Makiivka? Nebănuite sunt totuși căile lui Kirill Gundeaev... Poate din cauza aceasta, îndemnul său a fost ignorat, neluat în seamă nici măcar de ortodocșii ruși, cu excepția ermeticului, însinguratului Putin?

Acum stau și mă gândesc la curajosul Dmitri Rogozin, ex-vicepremier al Federației Ruse și ex-șef la „Roskosmos”, rănit grav în restaurantul „Șeș-Beș” din Donbas. El i-a trimis președintelui francez Emmanuel Macron una din schijele pe care medicii au extras-o din partea dorsală a corpului său, menționând că obuzul care a explodat în momentul când își serba cu fast ziua de naștere era de producție franceză și, prin urmare, președintele francez ar fi responsabil de starea sănătății și riscurile la care a fost supusă viața acestui vajnic imperialist rus. Mai mult, Rogozin crede că Macron și alți politicieni occidentali se fac vinovați de izbucnirea războiului „între popoarele slave”, dar nu a explicat ce a căutat el personal în „cotețul” ucrainean și cui ar trebui să trimită ucrainenii schijele de la obuzele de producție sovietică extrase din corpurile lor: lui Lenin, Stalin, Hrușciov, Brejnev, Cernenko, Andropov, Gorbaciov? Sau lui Putin care se vrea în Mausoleu?

Al vostru megalozaur endofitist, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Gheorghe 08.01.2023 18:11

Cred că mujicii au dat în schizofrenie generalizată la scara națională dacă se văd mântuitori în loc de criminali fasciști ordinari care-și merită pe deplin și schijele și gloanțele și moartea pentru mulți.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md