09:33:32 20.04.2024
Stiri

„Moldova-Agroindbank”, supusă unui ATAC RAIDER fără precedent

Știri 28.05.2013 09:51 Vizualizări1987 Autor: Ziarul National
 „Moldova-Agroindbank”, supusă unui ATAC RAIDER fără precedent


Consiliul BC „Moldova-Agroindbank” se plânge că, începând cu luna februarie  curent, banca și organele de conducere ale acesteia, precum şi acţionarii, au devenit ţinta unor noi acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează concertat. Este vorba de preluarea ilicită a a unor importante pachete de acțiuni. Mai mult, admnistrația băncii susține că în toate aceste acțiuni ar fi impicate persoane cu funcții de răspundere din organele de stat.

„Considerăm că acţiunile în cauză reprezintă continuarea realizării schemei ilegale şi deosebit de periculoase lansate în adresa BC „Moldova-Agroindbank” SA şi acţionarilor ei în vara anului 2011 şi în anul 2012, dar care - prin amploarea şi impactul lor - depăşesc cu mult respectivele atacuri de tip raider”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției bancare.

Sursa citată susține că operaţiunile în cauză au fost efectuate prin intermediul şi în cârdăşie cu Registratorul independent „Registru-Corect”, care a favorizat transferurile ilegale de acţiuni emise de bancă.  „Prin amploarea lor şi caracterul odios, aceste acţiuni frauduloase sunt pe măsură de a submina stabilitatea financiară a băncii, iar, prin precedentul deosebit de primejdios pe care îl creează -  stabilitatea financiară şi economică a ţării”, susține sursa citată.

Acum câteva zile, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunța despre un nou atac raider la „Moldova-Agroindbank” (MAIB).

Într-o scrisoare adresată încă la 18 aprilie curent de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, președintelui republicii Nicolae Timofti, premierului Vlad Filat, spicherului Marian Lupu și guvernatorului Băncii Naționale Dorin Drăguțan, aceasta își exprima îngrijorarea vizavi de noile tranzacții suspecte care au loc la MAIB și care amintesc de atacul raider din 2011 asupra băncii.

Galina Munteanu  

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md