23:27:51 26.01.2023
Stiri

„Moldova-Agroindbank”, supusă unui ATAC RAIDER fără precedent

Știri 28.05.2013 09:51 Vizualizări1845 Autor: Ziarul National
 „Moldova-Agroindbank”, supusă unui ATAC RAIDER fără precedent


Consiliul BC „Moldova-Agroindbank” se plânge că, începând cu luna februarie  curent, banca și organele de conducere ale acesteia, precum şi acţionarii, au devenit ţinta unor noi acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează concertat. Este vorba de preluarea ilicită a a unor importante pachete de acțiuni. Mai mult, admnistrația băncii susține că în toate aceste acțiuni ar fi impicate persoane cu funcții de răspundere din organele de stat.

„Considerăm că acţiunile în cauză reprezintă continuarea realizării schemei ilegale şi deosebit de periculoase lansate în adresa BC „Moldova-Agroindbank” SA şi acţionarilor ei în vara anului 2011 şi în anul 2012, dar care - prin amploarea şi impactul lor - depăşesc cu mult respectivele atacuri de tip raider”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției bancare.

Sursa citată susține că operaţiunile în cauză au fost efectuate prin intermediul şi în cârdăşie cu Registratorul independent „Registru-Corect”, care a favorizat transferurile ilegale de acţiuni emise de bancă.  „Prin amploarea lor şi caracterul odios, aceste acţiuni frauduloase sunt pe măsură de a submina stabilitatea financiară a băncii, iar, prin precedentul deosebit de primejdios pe care îl creează -  stabilitatea financiară şi economică a ţării”, susține sursa citată.

Acum câteva zile, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunța despre un nou atac raider la „Moldova-Agroindbank” (MAIB).

Într-o scrisoare adresată încă la 18 aprilie curent de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, președintelui republicii Nicolae Timofti, premierului Vlad Filat, spicherului Marian Lupu și guvernatorului Băncii Naționale Dorin Drăguțan, aceasta își exprima îngrijorarea vizavi de noile tranzacții suspecte care au loc la MAIB și care amintesc de atacul raider din 2011 asupra băncii.

Galina Munteanu  
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

23.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Războiul din Ucraina...

20.01.2023 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Nebunia rusă

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md