06:06:08 26.04.2019
 
Stiri

MITĂ pentru DEPUTAȚI: Curtea Supremă de Justiție a luat o decizie în privința lui Vitalie Burlacu, alias „Vitas” și modelul Irina Baglai

Anticorupție 20.08.2018 19:00 Vizualizări2358 Autor: Ziarul National
MITĂ pentru DEPUTAȚI: Curtea Supremă de Justiție a luat o decizie în privința lui Vitalie Burlacu, alias „Vitas” și modelul Irina Baglai

Curtea Supremă de Justiție a respins recursurile declarate de inculpații Vitalie Burlacu și Irina Baglai împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău din 10 aprilie 2017, iar cei doi vor sta la închisoare 11 ani și patru luni și, respectiv, opt ani. Aceste pedepse le-au fost aplicate pentru tentativa de a „cumpăra” deputați din R. Moldova în ajunul semnării Acordului de Asociere cu UE.

„Colegiul penal reţine că instanţa de apel, în baza probelor administrate legal de către organul de urmărire penală, pe care suplimentar şi minuţios le-au verificat în şedinţele de judecată, le-a dat o apreciere justă din punct de vedere al pertinenţei, concludenţei, utilităţii, veridicităţii şi coroborării reciproce, stabilind cu certitudine toate aspectele de fapt şi de drept, corect ajungând la concluzia privind vinovăţia inculpaţilor în săvârşirea infracţiunilor incriminate, încadrarea juridică a acţiunilor acestora fiind justă”, scrie în decizia motivată a CSJ, care a fost citită la 18 august curent.

Actualmente, în detenție este doar fostul polițist Vitalie Burlacu, după ce la finele anului 2016 a fost reținut după șapte luni de căutări. Irina Baglai s-ar afla în libertate, cel puțin acest lucru denotă dintr-un răspuns al IGP, remis la o solicitare a ZdG.

„IGP ne-a informat că Irina Baglai nu este plasată în detenție, deși o sentință executorie pe numele acesteia există din aprilie 2017, și nici nu este anunțată în căutare națională. Potrivit IGP, instanța de judecată urma să ia o decizie privind anunțarea Irinei Baglai în căutare națională, dar nu cunoaște motivul pentru care acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent”, scrie ZdG.

Amintim că Burlacu și Baglai au fost reținuți pe 7 martie 2014, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar, în încercarea de a corupe mai mulți deputați să părăsească alianța de guvernare în ajunul semnării și ratificării Acordului de Asociere cu UE în 2014.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md