20:52:49 16.01.2022
Stiri

MITĂ de 150 de mii de euro pentru a numi o persoană în funcția de viceministru: Dosarul pe numele unui fost deputat PD, finalizat după 10 ani

Actualitate 01.12.2021 12:34 Vizualizări8963 Autor: Ziarul National
MITĂ de 150 de mii de euro pentru a numi o persoană în funcția de viceministru: Dosarul pe numele unui fost deputat PD, finalizat după 10 ani


Un fost membru al Partidului Democrat (PD) va compărea în fața magistraților, fiind învinuit că, în anul 2010, a pretins, împreună cu doi complici, mită în sumă de 150 de mii de euro de la Alexei Vârlan pentru ca acesta să poată ocupa funcția de viceministru în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat cauza penală în privința persoanei care, în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2010, acționând împreună și de comun acord cu o altă persoană, folosindu-se de statutul său în cadrul Partidului Democrat din Moldova, dar și de faptul că se afla în relații apropiate cu persoane din conducerea acestui partid politic, a pretins de la Alexei Filip Vârlan mijloace bănești în proporții deosebit de mari, în sumă 150 000 de euro.

Procurorii spun că bărbatul învinuit de trafic de influență ar fi primit o primă tranșă de 50 de mii de euro din suma solicitată, susținând că are influență asupra persoanelor publice și cu funcție de demnitate publică, pe care le poate determina să dispună numirea lui Vârlan în funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

„În gestiunea Procuraturii Anticorupție a rămas o altă cauză penală privind învinuirea celuilalt co-autor al săvârșirii infracțiunii, în privința căruia materialele cauzei penale au fost disjunse într-o procedură separată, din motivul eschivării acestuia de la organul de urmărire penală. Față de acesta a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv în contumacie, fiind anunțat în căutare internațională”, cităm din comunicatul Procuraturii Anticorupție.

ZdG a scris anterior că, în anul 2011, Alexei Vârlan, care, în aprilie - decembrie 2008, fusese viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în Guvernul comunist condus de Zinaida Greceanîi, s-a adresat cu o plângere la Procuratura Anticorupție (PA), cerând investigarea acțiunilor a trei persoane: Zahar Zanosiev, Vitalie Czine-Mocan și Iurie Bolboceanu, pe atunci deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova. Vârlan reclama faptul că, în noiembrie 2010, în schimbul numirii sale în funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, aceștia au pretins 150 de mii de euro și au primit 50 de mii de euro.

Iurie Bolboceanu a mai fost condamnat în anul 2017 pentru trădare de patrie, după ce ar fi transmis informații de stat unor persoane din serviciile secrete rusești, dar a fost achitat în octombrie 2020, după ce procuratura condusă de Alexandr Stoianoglo a renunțat la învinuirile împotriva acestuia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md