15:40:20 18.05.2024
Stiri

Mişmaşuri la vârful MAI cu GRÂUL din rezerva de stat, pe timpul socialiştilor: Agentul economic favorizat a câştigat 10 MILIOANE de lei. Procurorii au descins cu PERCHEZIŢII

Actualitate 29.07.2022 08:46 Vizualizări4843 Autor: Ziarul National
Mişmaşuri la vârful MAI cu GRÂUL din rezerva de stat, pe timpul socialiştilor: Agentul economic favorizat a câştigat 10 MILIOANE de lei. Procurorii au descins cu PERCHEZIŢII


Foşti demnitari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt vizaţi în aceste momente de procurorii anticorupție care efectuează percheziții într-un dosar deschis pentru abuz de serviciu.

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI efectuează percheziții în peste 12 locații care aparţin persoanelor ce au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI și unui fost șef al Agenției Rezerve Materiale din subordinea aceluiași minister.

Citește și: DOC // Șeful ARM este ACUZAT că pune în pericol SECURITATEA statului, după ce ar fi eliberat GRÂUL din rezerva de stat către export: „A fost ARESTAT pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Cerem DEMITEREA acestuia”

„Investigațiile vizează mai multe persoane de demnitate publică, care ar fi favorizat un agent economic la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat, care a fost exportat în afara republicii, defavorizând în acest fel producătorii de panificație autohtoni. Profitul beneficiarului a fost de peste 10 milioane de lei", cităm din comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Citește și: Guvernul a INTERZIS exporturile de grâu la insistența CSS. Un deputat oferă DETALII despre grâul scos din rezervele de stat: „Dodon și socialiștii vor să creeze HAOS, iar în următoarele 2-3 luni actele de sabotaj vor continua”

Menționăm că, anterior, deputatul PAS Radu Marian i-a acuzat public pe fostul ministru de Interne, Pavel Voicu, și pe fostul şef al Agenției Rezerve Materiale, Gheorghe Tretiacov, de faptul că ar fi pus în pericol securitatea alimentare a republicii prin golirea de grâu a rezervelor de stat.

Citește și: CSS solicită GUVERNULUI stopeze temporar exportul de grâne, pentru a nu admite creșterea prețurilor la PÂINE. „Va fi făcută o ANCHETĂ privind decizia Agenției Rezerve Materiale de a vinde grâu din rezerva de stat”

Citește și: Președinta Maia Sandu, BOICOTATĂ din nou de miniștri: Nu au interzis exporturile de grâne


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md