09:40:18 26.02.2024
Stiri

Mircea Geoană, despre un candidat independent la alegerile prezidențiale: „Există un culoar clar pentru un preşedinte independent, în sensul să nu fie dependent de partide. Asta vor oamenii”

Actualitate 13.02.2024 10:13 Vizualizări518 Autor: Ziarul National
Mircea Geoană, despre un candidat independent la alegerile prezidențiale: „Există un culoar clar pentru un preşedinte independent, în sensul să nu fie dependent de partide. Asta vor oamenii”


Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană evită să spună dacă va candida la alegerile din acest an, afirmând doar că, în opinia sa, România nu a avut „niciodată, în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”. „Mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele - este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi -, mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea”, susţine Geoană. El adaugă că, pentru prima dată în ultimele decenii, există posibilitatea alegerii unui preşedinte care să fie independent de partidele politice.

„Am, la NATO, de terminat un job important şi sunt hotărât să îmi duc misiunea în condiţii, cred eu, foarte bune, cum am făcut-o şi până acum. Se apropie un moment care pentru mine este un moment politic, sentimental şi personal, foarte important, summit-ul de la Washington, 75 de ani, acum mulţi ani de zile, ca tânăr ambasador al României, alergam pe toate coridoarele puterii americane şi pe tot teritoriul ca să aducem România în NATO, acum reprezint la nivelul cel mai înalt, pentru mine este foarte importat să termin în condiţii bune acest lucru. Voi vedea, pentru că există opţiune politică, există şi opţiune în viaţa privată, în viaţa neguvernamentală.

După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele - este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi -, mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea, am slujit ţara asta toată viaţa şi dacă va fi vreodată vreo şansă să o fac, direct sau indirect, voi ajuta ţara asta din orice poziţie, cu tot ce ştiu eu mai bun”, a afirmat Mircea Geoană, întrebat, la Digi 24, dacă va candida la alegerile interne din România.

Oficialul NATO a vorbit şi despre sondajele de opinie care îl indică drept o persoană publică în care românii au încredere, el arătându-se ”măgulit”.

„Cred că lumea vede în mine un om perseverent, un om care nu se dă bătut uşor, un om care, chiar dacă crezi că a murit, precum pasărea Phoenix găseşte din nou energie să meargă mai departe şi bănuiesc că acestea sunt lucrurile pe care românii le apreciază la mine”, a adăugat Geoană.

El este de părere că România nu a avut „niciodată în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”.

„Eu cred că după ce am avut preşedinţi din diverse culori şi familii politice, cred că pentru prima dată - şi asta indică sondajele de opinie - există un culoar clar pentru un preşedinte independent în sensul să nu fie dependent de partide, asta vor oamenii.

Evident că trebuie să lucrezi cu partidele, dar oamenii au încercat şi au văzut: un preşedinte îmbracă haina unui partid politic, câştigă, eventual, fotoliul de la Cotroceni şi a doua zi, brusc, se dă peste cap de trei ori şi este automat independent.

Ai nevoie, cred, de cineva care să poată să unească ţara şi să poată să lucreze cu partidele fără să aibă neapărat o preferinţă intrinsecă, încep cu partidul meu. Nu. Încep cu partidul pe care românii îl votează, deci cred că este un coridor pentru o candidatură independentă anul acesta”, a susţinut Geoană.

El crede că va exista, în cursa prezidenţială din acest an, un candidat al partidelor şi un candidat independent, despre care spune că va fi ”al poporului”.

Mircea Geoană a precizat că nu doreşte să „amestece” subiectul mandatului său la NATO cu politica din România şi că îşi doreşte ca un cetăţean din România să reprezinte ţara la nivelul NATO.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md