22:12:50 01.03.2024
Stiri

Minus 58 de grade Celsius, înregistrate pe zone extinse din Siberia

Actualitate 05.12.2023 18:29 Vizualizări685 Autor: Ziarul National
Minus 58 de grade Celsius, înregistrate pe zone extinse din Siberia Reuters


Vremea arctică a cuprins zone extinse ale Rusiei marţi, când temperaturile din mai multe regiuni sălbatice ale Siberiei au coborât până la valori de -58 grade Celsius, informează Reuters.

Iakuţk, unul dintre cele mai friguroase oraşe din lume, care se află la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, a fost acoperit de nori şi ceaţă, după cum au arătat filmări realizate cu ajutorul unor drone.

„Am venit special aici, în Iakuţk, pentru a experimenta o astfel de vreme - sunt norocos, pentru că, de obicei, în decembrie nu ai parte de aşa ceva", a declarat Danil, cu barba, căciula şi fularul acoperite de cristale de gheaţă, citează Agerpres.

„De fapt, nu mi-e prea frig, pentru că m-am pregătit corespunzător. Dacă nu aş fi avut hainele potrivite, aş fi îngheţat în câteva minute", a adăugat el.

El mai spune că temperaturile extreme au făcut ca haina lui să devină mult mai rigidă, iar telefonul său mobil s-a descărcat în doar câteva minute. Cele două perechi de mănuşi au fost esenţiale, la fel şi straturile multiple de îmbrăcăminte.

Temperaturile din Republica Saha (Iacuţia), o vastă regiune doar cu puţin mai mică decât India şi aflată în partea nord-estică a Siberiei, au coborât mai jos de -55 de grade Celsius pe timpul nopţii.

În Oimiakon, o aşezare din Saha, temperatura înregistrată marţi a fost de -58°C. Meteorologii afirmă că această temperatură ar putea fi resimţită ca şi cum afară ar fi -63°C, din cauza umidităţii şi a vântului.

În piaţa din Iakuţk, peştii erau vânduţi complet congelaţi, ambalaţi în zeci de cutii. Nu era nevoie de niciun congelator. Vânzătoarele purtau căciuli mari de blană.

„Chiar este ger", a declarat unul dintre localnici, Piotr. „Trebuie doar să ai pe tine haine potrivite şi de bună calitate, iar totul va fi ok. Principalul lucru este să continui să te mişti, pentru ca sângele să circule", a adăugat el.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md