15:42:31 17.01.2020
 
Stiri

Ministrul Apărării de la Chișinău, vizită în SUA, însoțit de Ambasadorul Hogan: Exerciţiul „Agile Hunter 2019”, la care sunt detaşaţi peste 100 de militari din R. Moldova

Social 18.07.2019 16:59 Vizualizări890 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării de la Chișinău, vizită în SUA, însoțit de Ambasadorul Hogan: Exerciţiul „Agile Hunter 2019”, la care sunt detaşaţi peste 100 de militari din R. Moldova


Ministrul Apărării Pavel Voicu s-a aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 15-18 iulie curent, fiind însoţit de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Ministrul Voicu a participat la Ziua Vizitatorilor Distinşi, desfăşurată în cadrul exerciţiului „Agile Hunter 2019” din SUA, la care sunt detaşaţi peste 100 de militari ai Armatei Naţionale.

Pavel Voicu, împreună cu oficiali militari şi civili americani, a urmărit modul în care contingentele implicate au îndeplinit executarea misiunilor planificate în scenariul exerciţiului.

Ministerul Apărării transmite că oficialul de la Chișinău a apreciat prestaţia ofiţerilor şi subofiţerilor moldoveni, menţionând importanţa pregătirii acestora în contextul profesionalizării instituţiei de apărare şi dezvoltării capabilităţilor Armatei Naţionale.

În cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu comandantul Centrului Naţional de Instruire Fort Irwin, general Jeff Broadwater şi comandantul Regimentului BlackHorse, Fort Irwin, colonel Scott Woodward, Pavel Voicu a specificat că Republica Moldova şi-a asumat angajamente de a contribui la securitatea globală, iar acest obiectiv poate fi realizat doar cu militari profesionişti, antrenaţi într-un mediu internaţional.

Ministrul Apărării a mulţumit părţii americane pentru oportunitatea de a instrui contingentul de militari moldoveni în cadrul exerciţiului „Agile Hunter”, dar şi în cadrul altor activităţi comune, care au ca finalitate modernizarea Armatei Naţionale.

Exerciţiul „Agile Hunter 2019” are loc în perioada 28 iunie — 19 iulie curent, la Centrul de instruire Fort Irwin, California. Scopul exerciţiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile Armatei Naţionale şi Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şi pregătirea militarilor moldoveni pentru misiuni de menţinere a păcii.

Participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naţionale pentru anul 2019, iar „Agile Hunter”, realizat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Naţională a Carolinei de Nord, se desfăşoară al patrulea an consecutiv. Primele două ediţii au avut loc în Republica Moldova, iar anul trecut el a fost organizat la Fort Bliss, Texas, în perioada 10-28 august.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md