23:02:39 07.04.2020
 
Stiri

Mihai Popșoi: Deciziile fostei guvernări din parioada 7 - 14 iunie au aruncat republica „în haos” și au „pătat” imaginea R. Moldova. „Cetățenii vor afla cu lux de amănunte ce s-a întâmplat”

Politică 08.10.2019 13:31 Vizualizări1282 Autor: Ziarul National
Mihai Popșoi: Deciziile fostei guvernări din parioada 7 - 14 iunie au aruncat republica „în haos” și au „pătat” imaginea R. Moldova. „Cetățenii vor afla cu lux de amănunte ce s-a întâmplat”


Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, Mihai Popșoi, consideră că deputații democrați care au refuzat să vină astăzi la audieri ar „desconsidera voința cetățenilor de a afla adevărul” despre ceea ce s-a întâmplat în perioada 7 - 14 iunie curent.

Totuși, Popșoi promite că raportul întocmit de Comisie până la sfârșitul acestui an vor conține detalii amănunțite despre cum s-a acționat în acea perioadă când R. Moldova avea două guverne și cetățenii „erau în pragul unui conflict”.

Membrii Comisiei parlamentare au vrut să afle de la democrații Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu și Igor Vremea circumstanțele în care contestau în acea perioadă deciziile majorității parlamentare „ACUM” - PSRM la Curtea Constituțională care se întrunea „noaptea” și le anula. Totodată, fostul premier Pavel Filip urma să fie întrebat despre decretul său „rușinos” din 9 iunie prin care și-a arogat atribuțiile de președinte și a dizolvat Parlamentul, după o decizie a Înaltei Curți, stabilind în aceeași zi data unor alegeri parlamentare anticipate.

Popșoi crede că, prin acest decret și alte decizii luate de fosta guvernare la începutul lunii iunie, republica „a fost aruncată în has”, iar imaginea i-a fost „pătată”.

Indiferent dacă democrații se vor prezenta sau nu, după o nouă invitație lansată, la Comisia de anchetă, Popșoi spune că până acum a fost „acumulată mai mult decât suficientă informație” despre ceea ce s-a întâmplat în R. Moldova la începutul lunii iunie curent.

Membrii Comisiei i-au audiat astăzi pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, pe șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemârtan, și pe președintele Asociației Procurorilor R. Moldova, Alexandru Cladco, pe ultimul vizavi de scrisoarea semnată de 612 din cei 637 de procurori din R. Moldova în sprijinul fostei guvernări. Cladco a declarat că scopul acelei scrisori ar fi fost altul, decât declararea susținerii pentru guvernarea PD.

Mihai Popșoi a anunțat că, de asemenea, ar urma să fie audiat vicepreședintele PD, Alexandru Cauia, care era printre principalii organizatori ai protestului din 7 iunie ce a blocat accesul în Parlament, dar și pe fostul secretar general al Guvernului, Lilia Palii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md