03:14:04 05.06.2020
 
Stiri

Mesajul unui medic epidemiolog către ministra Sănătății, după ce infectații cu COVID-19 de la Ștefan Vodă au început să fie duși la Spitalul raional Hâncești: „Cel mai mare FOCAR de coronavirus sunt spitalele, deficit de echipamente și frică”

Social 05.04.2020 16:00 Vizualizări46402 Autor: Ziarul National
Mesajul unui medic epidemiolog către ministra Sănătății, după ce infectații cu COVID-19 de la Ștefan Vodă au început să fie duși la Spitalul raional Hâncești: „Cel mai mare FOCAR de coronavirus sunt spitalele, deficit de echipamente și frică”


După închiderea Spitalului raional din Ștefan Vodă, ca urmare a infectării mai multor medici și locuitori din acest raion cu COVID-19, pacienții de acolo au început să fie transferați în alte instituții medicale, inclusiv la Spitalul raional din Hâncești.

Medicul epidemiolog de la acest spital, Oxana Vrabie, reclamă faptul că instituția medicală ar duce lipsă de echipamente, dezinfectante, medicamente, iar autoritățile nu asigură testarea lucrătorilor medicali la noul coronavirus.

Totodată, Oxana Vrabie spune că lucrătorii medicali sunt „ținuți în frică”, nu au siguranța zilei de mâine și nu simt nicio susținere.„Cum se poate?! Cât se poate?! Pe Dvs. vă întreb, stimată doamnă ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu! Să nu ieșiți la raport, când situația COVID se înrăutățește (datele Covid pe 4.04. au fost raportate de Chicu) și crește vertiginos numărul de lucrători medicali infectați?! Să împrăștii pacienții suspecți și confirmați în tot mai multe instituții medicale?! Să duci suspecți din Ștefan Vodă în Hâncești, unde situația epidemiologică e relativ sub control, când e clar că cel mai mare focar de COVID pe moment sunt instituțiile medicale?! Să lași instituțiile medicale să se zbată în căutarea echipamentelor de protecție, dezinfectanților și medicamentelor precum se zbate peștele pe uscat?! Să admiteți deficitul de echipamente, dezinfectante, medicamente și creșterea cosmică a prețurilor la acestea?! Să nu asiguri testarea lucrătorilor medicali și o politică clară de gestionare a riscului COVID în instituțiile medicale?! Să ții în frică și nesiguranță lucrătorii medicali care nu simt nicio susținere și nu au siguranța zilei de mâine?! CUM? AZI deja e târziu să luați atitudine.... Dar nu e târziu să dați dovadă că vă pasă!”, a răbufnit medicul într-un mesaj pe Facebook.Menționăm că ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat anterior că, începând de vineri, 3 aprilie, au fost activate încă trei instituții medicale pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul de Stat și spitalele raionale din Hâncești și Anenii Noi.

Până acum, autoritățile au raportat 752 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, dintre care 80 se află în stare gravă, iar nouă pacienți sunt conectați la respirație asistată.

În seara zilei de ieri au fost înregistrate alte două decese din cauza COVID-19 - un bărbat în vârstă de 41 de ani internat la Institutul de Medicină Urgentă și o femeie de 71 de ani, internată la Fălești. Numărul persoanelor răpuse de COVID-19 se ridică la 14, iar al celor tratate - la 30.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Olga 05.04.2020 21:26

Nu este corect,,ministra,,sănătății !!!! Se scrie și se spune ministrul sănătății-dna Dumbrăveanu,Chiar dacă e genul feminin!!!!! Unde ați învățat???? Consultați manualul de limbă română!!!!!!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md