18:17:10 20.01.2019
 
Stiri

Medicii și farmaciștii NU vor mai putea obliga pacienții să cumpere anumite medicamente: „Substanța activă e cea care tratează boala, nu denumirea”

Social 18.11.2016 13:00 Vizualizări3220 Autor: Ziarul National
Medicii și farmaciștii NU vor mai putea obliga pacienții să cumpere anumite medicamente: „Substanța activă e cea care tratează boala, nu denumirea”

Atunci când va merge la farmacie, pacientul va avea dreptul să solicite toate medicamentele cu aceeași substanță activă și să decidă pe care să-l cumpere. Și medicii de familie din R. Moldova nu vor mai trebui să insiste pe anumite tipuri de medicamente atunci când vor prescrie tratament.

Cel puțin, asta își dorește Ministerul Sănătății care a lansat, astăzi, în comun cu Agenția Medicamentului și Compania Națională de Asigurări în Medicină, o campanie de informare cu denumirea: „Aceeași substanță activă! De ce achitați mai mult?”.

Potrivit viceministrei Sănătății, Liliana Eșanu, pacienții din R. Moldova trebuie să aibă libera alegere atunci când procură medicamentele.

„Substanța activă e cea care tratează boala, nu denumirea oficială a medicamentelor”, a spus Eșanu.Potrivit datelor Agenției Medicamentului, în R. Moldova sunt înregistrate 5 600 de denumiri comerciale de medicamente, 876 dintre care sunt originale, iar celelalte – generice.

Prețul medicamentelor generice este cu circa 25% mai mic, dar care este diferența dintre medicamentele originale și cele generice, aflați din videoul de mai jos.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md