21:54:38 27.02.2020
 
Stiri

Matthew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA, Dan Neculăescu și Ambasadorul american de la Chișinău, discuții despre R. Moldova, la București

Politică 18.10.2019 12:30 Vizualizări958 Autor: Ziarul National
Matthew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA, Dan Neculăescu și Ambasadorul american de la Chișinău, discuții despre R. Moldova, la București


Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Externe al României, Dan Neculăescu, a avut consultări, la București, cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, inclusiv despre R. Moldova.

La eveniment au participat și Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, și Dereck Hogan, Ambasadorul SUA la Chișinău, discuțiile axându-se pe agenda bilaterală, cu accent pe implementarea deciziilor comune adoptate la nivel înalt și următoarea reuniune a Dialogului Strategic România-SUA - și internațională, inclusiv evoluțiile din Vecinătatea Estică, transmite un comunicat de presă al MAE-ului de la București.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat interesul pentru aprofundarea cooperării mutual benefice în cadrul oferit de Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, cu dezvoltarea, în continuare, a dimensiunilor principale ale acestuia – politică externă, securitate și apărare, economie și comerț, energie, securitate cibernetică, cercetare, afaceri interne și vize.

„Totodată, a fost remarcată contribuția substanțială a României în cadrul relației transatlantice, fundamentată pe profilul țării noastre, ca stat dedicat deopotrivă Proiectului European și Parteneriatului Strategic cu SUA. Partea americană a reiterat aprecierea pentru modul în care Preşedinţia română a Consiliului UE a acționat în vederea consolidării și dezvoltării relației transatlantice, în toate dimensiunile sale”, cităm din comunicat.

La consultările privind situația regională, părțile au convenit să exploreze oportunitățile pentru dezvoltarea în comun a unor proiecte în sprijinul Republicii Moldova.

„A fost trecut în revistă stadiul construcției gazoductului Ungheni – Chișinău, apreciat drept o contribuție majoră la efortul de asigurare a securității energetice a Republicii Moldova, inclusiv din perspectiva realizării unei interconectări ireversibile a Republicii Moldova cu spațiul european. Secretarul de stat Dan Neculăescu a evidențiat angajamentul ferm al României de a consolida în continuare sprijinul oferit Republicii Moldova, pe măsura avansării parcursului european al Republicii Moldova, în consens cu aspirațiile cetățenilor săi. Totodată, a fost exprimat sprijinul comun pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, și fără afectarea vectorului european al Republicii Moldova”, transmite Ministerul de Externe de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md