Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru: „Singurătatea mă apasă de când s-a dus el, nu știam ce înseamnă depresia”


Pe data de 8 septembrie 2004, cântărețul Dan Spătaru se stingea din viață în urma unui infarct, lăsând în urmă o soție și o fiică îndurerate, dar și o carieră muzicală de excepție pe parcursul căreia a încântat sufletele a milioane de români.
De la „Țărăncuță, Țărăncuță” și până la „Drumurile noastre”, Dan Spătaru a fost un simbol muzical al mai multor generații, iar melodiile sale sunt fredonate chiar acum, la aproape 17 ani de la trecerea în neființă a artistului. Practic, melodia ”Drumurile” nu poate lipsi din niciun playlist al românilor, indiferent de trendul muzical contemporan.
Dan Spătaru – căruia i se mai spunea și „Regele Aplauzelor” – și Sidonia au fost căsătoriți timp de 16 ani, având și o fată, Dana Spătaru.
Sidonia Spătaru: „Nu mai am un moral bun, văd negru totul”
Văduva lui Dan Spătaru, fostă balerină, nu fuge de cuvinte și recunoaște că dispariția artistului a lăsat un gol imens în sufletul său. Așa a învățat, practic, ce înseamnă depresia, iar singurătatea este apăsătoare în fiecare zi.
„Sufăr de o depresie încă de când a murit Dan. Acum, ea s-a accentuat. Nu mai am un moral bun, văd negru totul… Pe 8 septembrie se împlinesc 16 ani de când a plecat soțul meu. Singurătatea mă apasă de când s-a dus el… Nu știam cum se manifestă depresia”, a mărturisit Sidonia Spătaru pentru click.ro.
La momentul interviului, Sidonia Spătaru urma să fie supusă unei operații de hernie, dezvăluind, cu tristețe, că va fi internată la Spitalul Militar, acolo unde – cu ani în urmă – fusese operat și Dan Spătaru, de același medic.
Dan Spătaru și comoara muzicală pe care a lăsat-o
Dan Spătaru s-a născut pe data de 2 octombrie 1939, în Aliman, județul Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct, dar artistul a lăsat în urma sa o comoară muzicală care nu se va devaloriza niciodată.
Mulți spun că a fost un adevărat fenomen al muzicii ușoare din România, iar aproape toate cântecele interpretate de el s-au transformat, rapid, în șlagăre, fiind ascultate și fredonate de români din toate generațiile.
Artistul a înregistrat piese memorabile, printre care pot fi amintite, „Drumurile noastre”, „Țărăncuță, țărăncuță”, „În rândul patru”, „Nici o lacrimă”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău” și multe altele.
Trebuie menționat, nu în ultimul rând, că Dan Spătaru a bătut – în Cuba – recordul la aplauze: a fost aplaudat, la scenă deschosă, 16 minute și 19 secunde.











































































