15:25:08 23.02.2024
Stiri

Maia Sandu, REPLICĂ pentru cei care o acuză că ar irosi bani cu vizitele peste hotare: „R. Moldova are o politică externă foarte activă, suntem cunoscuți, APRECIAȚI, toată lumea discută despre noi și vine să ne ajute”

Actualitate 16.12.2022 14:14 Vizualizări2919 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, REPLICĂ pentru cei care o acuză că ar irosi bani cu vizitele peste hotare: „R. Moldova are o politică externă foarte activă, suntem cunoscuți, APRECIAȚI, toată lumea discută despre noi și vine să ne ajute”


Președinta Maia Sandu susține că în ultimii doi ani ar fi cheltuit mult mai puțini bani decât Igor Dodon pentru vizitele peste hotare, iar acest lucru poate fi verificat. În același timp, rezultatele obținute pe plan extern de către actuala Președinție nici nu pot fi comparate cu perioada în care Dodon era șef al statului.

„Îi invit pe cei care spun că irosim bani pe aceste vizite să compare cheltuielile pe care le-am făcut în ultimii doi ani cu cele ale fostului președinte. Toți se vor convinge că aceste cheltuieli sunt mai mici decât cheltuielile pentru călătoriile și vizitele președintelui precedent. În același timp, putem vedea și diferența de rezultate. R. Moldova are o politică externă foarte activă, suntem cunoscuți, apreciați pentru anumite lucruri, toată lumea discută despre noi și vine să ne ajute”, a menționat Maia Sandu joi-seară, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Șefa statului menționează că cetățenii de rând au avut de câștigat în urma turneelor diplomatice peste hotare.

„Ce s-ar întâmpla, dacă această asistență externă nu ar veni? Asta ar însemna reducerea anumitor cheltuieli, nu ne-am fi putut permite anumite programe sociale pe care le derulează Guvernul, inclusiv acordarea compensațiilor, tot felul de indemnizații, creșteri de salarii. Nu ne-am fi putut permite să investim în anumite proiecte de infrastructură. Economia noastră suferă din cauza agresiunii ruse în Ucraina, iar acest fapt nu l-a generat autoritățile sau cetățenii. Suntem în această situație dificilă, iar comunitatea internațională recunoaște acest lucru și apreciază faptul că noi suntem de partea bună a istoriei și ne ajută cum poate”, a punctat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md