23:27:16 22.07.2018
 
Stiri

Maia Sandu, pe urmele ministrului Ulianovschi în SUA: Ce i-a spus adjunctei Secretarului de stat, Bridget Brink

Politică 14.02.2018 13:33 Vizualizări1075 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, pe urmele ministrului Ulianovschi în SUA: Ce i-a spus adjunctei Secretarului de stat, Bridget Brink

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, se află în aceste zile într-o vizită în SUA, unde a avut mai multe întâlniri, inclusiv la nivel înalt.

În cadrul întrevederii cu Bridget Brink, asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Maia Sandu a vorbit despre „regresul democratic, cauzat inclusiv de schimbarea sistemului electoral, hărțuirea de către autorități a oponenților politici, a administrației publice locale și a societății civile, problemele asigurării unui stat de drept, lupta selectivă împotriva corupției și îngrădirea dreptului la presă liberă și independentă în Moldova”, arată un comunicat de presă al PAS.

De asemenea, lidera PAS și Bridget Brink au discutat despre provocările majore ale R. Moldova pe termen mediu și lung, legate de faptul că oamenii continuă să plece într-un număr mare, ca răspuns la situația proastă din țară, precum și despre necesitatea asigurării unei guvernări responsabile care să oprească acest fenomen.

CITIȚI și Ulianovschi și Bridget Brink au convenit să fie „APROFUNDAT Dialogul Strategic RM - SUA în materie de securitate și apărare, şi dimensiunea statului de drept”

Maia Sandu s-a întâlnit în SUA și cu șeful departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID, Brock Bierman, al cărui bunel este originar din Soroca.

„Înaltul reprezentant al USAID a vorbit cu căldură despre oamenii pe care i-a întâlnit în Moldova în cadrul multiplelor vizite făcute pentru a cunoaște baștina strămoșilor săi. Președinta PAS a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA de-a lungul timpului. Acest sprijin generos, fie că e vorba de drumuri reabilitate, sisteme de irigare noi, asistență menită să sporească competitivitatea produselor noastre agricole, suport în domeniul IT, precum și în consolidarea instituțiilor democratice și a societății civile, este apreciat de către cetățenii noștri. Domnul Bierman a exprimat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă să continue sprijinul pentru Moldova”, cităm din același comunicat.

„Am avut întâlniri cu Frank Heemskerk, directorul executiv al Băncii Mondiale, și Richard Doornbosch, director executiv Supleant al FMI, la care am discutat despre situația economică și politică din Republica Moldova. La Banca Mondială am exprimat îngrijorările noastre cu privire la încercările guvernării de a anula reformele în educație. La FMI am vorbit despre lipsa oricăror progrese din partea guvernării în procesul de investigare a furtului miliardului și am reiterat necesitatea includerii în program a unei componente de combatere a corupției, după exemplul Ucrainei, unde programul cu FMI include condiții concrete pe acest domeniu”, a anunțat Maia Sandu.

Peste Ocean, lidera PAS s-a întâlnit și cu reprezentanți ai diasporei. „Am discutat despre cum se pot implica în lupta noastră comună de eliberare a țării din capcana corupției și a guvernării oligarhice. Acești oameni trăiesc într-o democrație funcțională, unde omul este respectat, unde legea este una pentru toți și ei știu foarte bine ce trebuie de făcut pentru a realiza aceste lucruri acasă. Sfaturile și implicarea lor sunt prețioase”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 14.02.2018 14:36

Jos palaria! Dna Maia Sandu este invitata in Europa, in SUA. Placerea e de partea mai marilor zilei. Plahotzii in schimb se baga fraudulos in curul occidentalilor.

Fima 14.02.2018 14:38

Sper ca ia povestit pe cit de buna era Filat la spalat banii din institutiile de stat.

Vlad 14.02.2018 18:05

Pentru Fima; cucoană, argumentul cu ”prietenia” dintre Filat și M. Sandu, deja e așa de răsufalt, încât trădează panica ortacilor păpușarului, în fața Doamnei M. Sandu.

Caligher 14.02.2018 18:31

Fima, poveștile cu Filat deja sunt pentru acei fără minte, ca și tine. Iar M. Sandu - BRAVO!

Art-Grup 14.02.2018 18:42

Domnilor, dacă vă este simpatică M. Sandu, nu o certați pe cometatoare pe nume Fima. Cu așa ajutoare PD-ul și guvernarea actuală doar se prostesc.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md