15:34:30 23.05.2024
Stiri

Maia Sandu, după decizia favorabilă a Curții Constituționale în privința referendumului pentru integrare europeană: „Avem nevoie de unitate, de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea”

Actualitate 16.04.2024 15:48 Vizualizări1189 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, după decizia favorabilă a Curții Constituționale în privința referendumului pentru integrare europeană: „Avem nevoie de unitate, de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea”


Președinta Maia Sandu a lansat marți un apel la „unitate” și „implicare” a tuturor forțelor din R. Moldova pentru a promova obiectivul de integrare în Uniunea Europeană.

Mesajul Maiei Sandu a fost făcut public la scurt timp după ce Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv propunerii formulate de 46 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate privind inițierea unui referendum republican constituțional ce vizează aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

Referendumul constituțional urmează să aibă loc pe 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

CITIȚI și VIDEO // Curtea Constituțională dă undă verde organizării REFERENDUMULUI privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană

„Curtea Constituțională a decis - referendumul privind aderarea la UE este constituțional, poate avea loc pe 20 octombrie și va conține întrebarea: Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Avem nevoie de unitate, avem nevoie de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea pentru moldoveni. Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun - ca moldovenii să trăiască în pace, demn și liber într-o țară europeană puternică”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

CITIȚI și Înalta Curte, precizări IMPORTANTE despre referendumul privind aderarea R. Moldova la UE: „Inițiativa de revizuire a Constituției nu afectează caracterul suveran, independent și unitar al R. Moldova și nici statutul de neutralitate permanentă”

Amintim că referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președinta Maia Sandu și ar urma să înscrie obiectivul strategic de integrare europeană în Constituție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md