14:40:03 09.07.2020
 
Stiri

Maia Sandu a primit răspuns de la CEC, unde a reclamat faptul că PDM s-ar finanța ilegal: „Alina Russu o face pe mortul în păpușoi”

Politică 09.08.2018 12:03 Vizualizări4124 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a primit răspuns de la CEC, unde a reclamat faptul că PDM s-ar finanța ilegal: „Alina Russu o face pe mortul în păpușoi” Adevarul


După patru luni de la depunerea unei sesizări la Comisia Electorală Centrală (CEC), instituție căreia i se cerea să analizeze înregistrarea audio apărută anterior în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PDM, Veaceslav Burlac, le cerea colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care nu le-ar fi făcut în realitate, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a primit un răspuns care a nemulțumit-o.

Președinta CEC, Alina Russu, i-a transmis că a verificat raportul privind gestiunea financiară pentru anul 20l7 a Partidului Democrat și a constatat că „nu putem da o calificare a înregistrării audio la care faceți referință în sesizare, or, neavând competența de a ancheta în activitatea sa, Comisia adoptă decizii cu votul majorității membrilor doar în baza probelor prezentate ce corespund cerințelor de admisibilitate, pertinență și veridicitate”.

„În privința înregistrării audio difuzată la postul de televiziune Jurnal TV, la care se face referință în sesizare, PDM susține că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că la adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive. În același timp, PDM a interpelat Inspectoratul de poliție al raionului Criuleni, iar, potrivit răspunsului nr. 4104 din 25 aprilie 2018, Inspectoratul a informat că pe parcursul anului 2017 și până la momentul respectiv anumite plângeri privind colectarea plăților fictive de către PDM nu au fost înregistrate”, se arată, printre altele, în răspunsul de la CEC.„PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. (...) După o „investigație” care a durat tocmai patru luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat (!) a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, a comentat Maia Sandu răspunsul primit de la CEC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 09.08.2018 12:50

A.Rusu nici nu se face moarta in popusoi - nu se ascunde si demonstreaza permanent ca-i sluga docila a lui Plohotniuc. Vointa alegatorilor si legea nu conteaza pentru ea .

Dima 09.08.2018 15:29

Este inaitne de campanie electorala, ei fac tot pentru a iesi in evidenta cu diferite chestii.

Aurel 09.08.2018 17:07

Maia Sandu cică nu are timp să-l dea în judecată pe Shor, dar se ocupă de prostologii ieftin. Fugi poataia lui Filat ce ești.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md