00:34:01 02.06.2020
 
Stiri

„Mafia NU o să câștige”, „Ține salariul” sau primar care nu a fost lăsat să intre în secția de vot: Sute de încălcări la scrutinul de astăzi

Social 20.10.2019 20:40 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
„Mafia NU o să câștige”, „Ține salariul” sau primar care nu a fost lăsat să intre în secția de vot: Sute de încălcări la scrutinul de astăzi


Misiunea de Observare „Promo-LEX” a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie a raportat 321 de incidente produse astăzi la secțiile de votare până la ora 18.30.

Majoritatea dintre acestea se referă la agitația electorală interzisă în ziua alegerilor, tentative de mituire a alegătorilor, transportare organizată la secțiile de votare, prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare, acte de violență sau intimidări ale alegătorilor, votarea nejustificată în grup, deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri și în listele electorale etc.

La Bălți, un alegător din cabina alăturată făcea, în timpul procesului de vot, agitație electorală pentru un concurent și insista ca alt alegător să voteze anume pentru acest candidat. Bărbatul a refuzat să se supună regulilor, iar când a părăsit secția de votare striga „МАФИЯ НЕ ВЫИГРАЕТ” (mafia nu va câștiga - n.r.).

Totodată, într-o secție de vot de la Stăuceni, suburbie a Chișinăului, unui alegător i-a căzut din buzunar o foiță pe care era scris pentru cine trebuie să voteze.

La Bubuieci, observatorul „Promo-LEX” a fost martor cum o persoană care se deplasa cu un autoturism „Toyota” (CRS 474) și un observator i-au oferit 1 000 de lei unui alegător, spunând „Держи зарплату!” (ține salariul - n.r.).

Un caz bizar a avut loc și în satul Valea Perjei din raionul Cimișlia. Acolo, un grup de alegători nu i-a permis actualului primar, Alexandru Plămădeală, candidat independent la alegerile de astăzi, să intre în secția de votare, pe motiv că nu sunt mulțumiți de activitatea lui. Primarul a putut să intre în interior, numai după intervenția a trei echipaje de Poliție.

La Gura Căinarului din Florești, un candidat la funcția de primar a venit la secția de vot cu mama sa și cu un alt alegător, indicându-le pe cine să voteze.

Totodată, în satul Sănătăuca din Florești, candidatul la funcția de primar a înregistrat patru persoane cu viza de reședință temporară pe data de 14 sau 15 octombrie 2019 și astăzi aceștia au votat pe liste suplimentare.

Tot la Floresti, numai că în satul Mărculești, în perioada 16-17 octombrie 2019, au fost puse la evidență, cu viză de reședință temporară, 16 persoane, în interesul unui candidat la funcția de primar.

Iar în sectorul Râșcani din Chișinău, o alegătoare a constatat că în listele electorale este prezentă și sora ei, care a decedat încă acum cinci ani.

Mai multe încălcări semnalate de observatorii „Promo-LEX” găsiți AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md