19:47:17 24.09.2023
Stiri

MAEIE este criticat pentru reacția ANEMICĂ la deschiderea unei reprezentanțe a Transnistriei la Moscova. E vizat și „GARANTUL” Dodon

Politică 29.01.2017 12:00 Vizualizări4304 Autor: Ziarul National
MAEIE este criticat pentru reacția ANEMICĂ la deschiderea unei reprezentanțe a Transnistriei la Moscova. E vizat și „GARANTUL” Dodon


Fostul ambasador al R. Moldova în SUA, Igor Munteanu, aduce critici dure Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) pentru reacția pe care a avut-o în legătură cu deschiderea la Moscova a unei reprezentanțe a Transnistriei. Totodată, fostul ambasador nu înțelege de ce președintele R. Moldova, care a jurat să apere suveranitatea țării, „tace” în legătură cu acest act.

„MAEIE declara că, „autorităţile au luat act cu consternare de decizia recentă a liderului de la Tiraspol, Krasnoselski, de a numi un „reprezentant plenipotenţiar” al Transnistriei în Rusia şi de a deschide o „reprezentanţă a Transnistriei” la Moscova. MAEIE ţine să declare că „actul în cauză este unul ilegal şi nelegitim, având în vedere că acesta contravine atât Constituţiei R. Moldova, cât şi principiilor şi normelor de drept internaţional acceptate”. Din păcate, comentariul MAEIE nu menționează că deschiderea reprezentanței s-a făcut în prezența unor înalți oficiali ruși, cărora li se rupe de „suveranitatea” și „integritatea” R. Moldova, și că între timp un Consulat rus la Tiraspol lucrează în regim aproape normal, fără ca R. Moldova să mai poată preveni acest fapt”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.

Fostul ambasador nu-l menajează nici pe președintele Igor Dodon, care a luat apă în gură vizavi de faptul că Moscova practic recunoaște deschis regimul de la Tiraspol.

„Dar, ce spune „garantul” pe nume Dodon? Garantul tace, de fapt molfăie, are alte bătăi de cap: scăldătoarea de boboteaza, hărțile vechi și banii din Bahamas”, a conchis acesta.

Amintim că, zilele trecute, autoritățile de la Tiraspol au deschis o reprezentanță la Moscova. În legătură cu acest fapt, MAEIE a declarat că „actul în cauză este unul ilegal şi nelegitim, având în vedere că acesta contravine atât Constituţiei R. Moldova, cât şi principiilor şi normelor de drept internaţional general acceptate”.

Chiar dacă reprezentanța Transnistriei a fost deja deschisă, conducerea MAEIE așteaptă că „autorităţile Federaţiei Ruse nu vor da curs demersului Tiraspolului şi că vor confirma astfel angajamentul pe care şi l-au asumat de a respecta principiul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova consfinţit prin Tratatul de prietenie şi cooperare dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md