17:51:31 28.09.2020
 
Stiri

MAEIE este criticat pentru reacția ANEMICĂ la deschiderea unei reprezentanțe a Transnistriei la Moscova. E vizat și „GARANTUL” Dodon

Politică 29.01.2017 12:00 Vizualizări2897 Autor: Ziarul National
MAEIE este criticat pentru reacția ANEMICĂ la deschiderea unei reprezentanțe a Transnistriei la Moscova. E vizat și „GARANTUL” Dodon


Fostul ambasador al R. Moldova în SUA, Igor Munteanu, aduce critici dure Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) pentru reacția pe care a avut-o în legătură cu deschiderea la Moscova a unei reprezentanțe a Transnistriei. Totodată, fostul ambasador nu înțelege de ce președintele R. Moldova, care a jurat să apere suveranitatea țării, „tace” în legătură cu acest act.

„MAEIE declara că, „autorităţile au luat act cu consternare de decizia recentă a liderului de la Tiraspol, Krasnoselski, de a numi un „reprezentant plenipotenţiar” al Transnistriei în Rusia şi de a deschide o „reprezentanţă a Transnistriei” la Moscova. MAEIE ţine să declare că „actul în cauză este unul ilegal şi nelegitim, având în vedere că acesta contravine atât Constituţiei R. Moldova, cât şi principiilor şi normelor de drept internaţional acceptate”. Din păcate, comentariul MAEIE nu menționează că deschiderea reprezentanței s-a făcut în prezența unor înalți oficiali ruși, cărora li se rupe de „suveranitatea” și „integritatea” R. Moldova, și că între timp un Consulat rus la Tiraspol lucrează în regim aproape normal, fără ca R. Moldova să mai poată preveni acest fapt”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.

Fostul ambasador nu-l menajează nici pe președintele Igor Dodon, care a luat apă în gură vizavi de faptul că Moscova practic recunoaște deschis regimul de la Tiraspol.

„Dar, ce spune „garantul” pe nume Dodon? Garantul tace, de fapt molfăie, are alte bătăi de cap: scăldătoarea de boboteaza, hărțile vechi și banii din Bahamas”, a conchis acesta.

Amintim că, zilele trecute, autoritățile de la Tiraspol au deschis o reprezentanță la Moscova. În legătură cu acest fapt, MAEIE a declarat că „actul în cauză este unul ilegal şi nelegitim, având în vedere că acesta contravine atât Constituţiei R. Moldova, cât şi principiilor şi normelor de drept internaţional general acceptate”.

Chiar dacă reprezentanța Transnistriei a fost deja deschisă, conducerea MAEIE așteaptă că „autorităţile Federaţiei Ruse nu vor da curs demersului Tiraspolului şi că vor confirma astfel angajamentul pe care şi l-au asumat de a respecta principiul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova consfinţit prin Tratatul de prietenie şi cooperare dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 29.01.2017 12:29

E usor sa-ti dai seama ca ministretul anemicilor este complice al actiunilor concertate. Kremlinezul pechinezul Vovana Plaha caruia nu-i pasa decat de bogatiile sale este aliatul lui Vovka liliPutin. Toata pegra moldava, toate otrepele politice isi pun osul la vasalizarea RMicii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md