03:39:16 21.05.2022
Stiri

Lituania va DONA R. Moldova vaccinuri anti-COVID, anunță ministrul de Externe de la Vilnius: „Prietenii adevărați vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru republica noastră”

Actualitate 25.02.2021 14:44 Vizualizări1070 Autor: Ziarul National
Lituania va DONA R. Moldova vaccinuri anti-COVID, anunță ministrul de Externe de la Vilnius: „Prietenii adevărați vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru republica noastră”


Lituania va oferi în timpul apropiat un lot de vaccinuri anti-COVID-19, a anunțat astăzi la Chișinău ministrul Afacerilor Externe de la Vilnius, Gabrielius Landsbergis, după o întrevedere cu prim-ministrul interimar, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Oficialul de la Vilnius a declarat că a discutat cu omologul său de la Chișinău despre situația pandemică și, în mod special, situația din R. Moldova, amintind că Lituania se numără printre cele 13 state ale UE care au trimis o scrisoare Comisiei Europene, solicitând oferirea de ajutor pentru statele Parteneriatului Estic în vederea imunizării populației împotriva noului coronavirus.

„Confirm că noi într-adevăr am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccinuri pe care Lituania o va dona țării noastre în timpul apropiat, lucru care va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID în Republica Moldova și lucru pentru care vreau să-i mulțumesc personal domnului ministru atât ca ministru de Externe interimar, dar și în numele Guvernului Republicii Moldova. După cum vedeți, prietenii adevărați vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru republica noastră”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Miniștrii de Externe Aureliu Ciocoi și Gabrielius Landsbergis au mai discutat, în cadrul întrevederii, despre evoluțiile în implementarea Acordului de Asociere, dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, agenda de reforme a autorităților de la Chişinău în domenii-cheie precum sectorul justiției și combaterea corupției, precum și perspectivele valorificării contactelor moldo-lituaniene în domeniul integrării europene.

De asemenea, șefii celor două delegații au abordat şi chestiuni vizând securitatea regională, cu accent pe dosarul transnistrean.

Ministrul Gabrielius Landsbergis a reconfirmat disponibilitatea țării sale de a susține plenar procesul de reforme din R. Moldova şi a încurajat continuarea inițiativelor demarate, pledând pentru promovarea valorilor democratice și implementarea reformelor necesare în interesul cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, oficialul a accentuat faptul că Lituania este un promotor activ al agendei europene a Republicii Moldova, dar și al inițiativei Parteneriatului Estic.

Menționăm că ministrul Afacerilor Externe de la Vilnius, Gabrielius Landsbergis, urmează să se întâlnească, de asemenea, cu președinta Maia Sandu și cu vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md