03:49:50 24.09.2018
 
Stiri

Liderul PPDA îl ACUZĂ pe Petro Poroșenko că-l sprijină pe Vlad Plahotniuc

Politică 24.08.2018 21:48 Vizualizări1240 Autor: Ziarul National
Liderul PPDA îl ACUZĂ pe Petro Poroșenko că-l sprijină pe Vlad Plahotniuc facebook
Năstase și Ruslan Verbițchi

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, îl acuză pe președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, că-l sprijină pe liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Prin intermediul unei scrisori adresate lui Poroșenko, politicianul din R. Moldova face trimitere la reținerea la frontiera ucraineană a unui activist al partidului pe care îl conduce, Ruslan Verbițchi, asupra căruia au fost depistate 60 de cartușe pentru „Kalashnikov”.

„Aparent, serviciile speciale moldovenești, sub controlul regimului agonizant, au decis din nou să folosească în scopurile lor asistența unor structuri individuale din Ucraina. În această dimineață (n.r. 22 august) , la intrarea în Ucraina, unul dintre activiștii noștri a fost reținut, la el s-ar fi găsit 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „Kalashnikov”. Domnule președinte, această acțiune nu numai că aruncă o umbră asupra reputației dvs., în condițiile în care mulți experți și ziariști continuă să sublinieze că vă conformați cererilor lui Pahotniuc la primul apel. Acest truc ridicol face ca întreaga Ucraina să fie ridicolă. Nimeni nu poate explica rațional necesitatea de a importa, în țara în care este un conflict activ și o mulțime de armament, 60 de cartușe din Moldova”, a scris Năstase, citat de deschide.md.

Politicianul mai spune că speră „că incidentul de la vamă a avut loc fără participarea conștientă a agențiilor de aplicare a legii din Ucraina, iar agențiilor de informații vor înțelege rapid esența acestei provocări a colegilor din Moldova, dintre care unii execută ordine penale”.

Năstase a adăugat nu ar fi prima dată când structurile din Ucraina l-ar fi ajutat pe Plahotniuc. Astfel, sursa citată menționează că o scrisoare similară i-a fost adresată în 2016, în timpul campaniei electorală pentru alegerile prezidențiale.

„La acel moment am fost informat prin telefon de la Odessa despre un presupus caz penal, în care am calitatea de martor. Și asta, în ciuda faptului că nu am avut niciodată afaceri în Ucraina, iar activitatea mea de avocat nu a fost niciodată legată de țara dumneavoastră. Trebuie menționat faptul că, după acest apel, agențiile ucrainene de aplicare a legii nu au mai întreprins alte acțiuni. Nu știu care a fost cauza – scrisoarea deschisă adresată președintelui Ucrainei sau faptul că mi-am retras candidatura în beneficiul unui alt candidat proeuropean”, se mai spune în scrisoarea lui Andrei Năstase.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md