02:02:29 22.01.2018
Stiri

Legea ANTIPROPAGANDĂ, promulgată: Știrile și emisiunile manipulatorii din Federația Rusă, INTERZISE în R. Moldova

Politică 10.01.2018 09:35 Vizualizări917 Autor: Ziarul National
Legea ANTIPROPAGANDĂ, promulgată: Știrile și emisiunile manipulatorii din Federația Rusă, INTERZISE în R. Moldova The Telegraph

Legea pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului, care își propune securizarea spațiului informațional al R. Moldova, a fost promulgată printr-un decret semnat astăzi de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Candu a preluat funcția președinte temporar, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia.

Parlamentul a votat această lege de două ori, dar șeful statului Igor Dodon a refuzat s-o promulge, pe motiv că ar încălca drepturile omului.

În conformitate cu noile prevederi ale Codului Audiovizualului, pe teritoriul R. Moldova urmează să fie interzise programele informativ-analitice, știrile și emisiunile cu caracter militar ale posturilor din statele care nu fac parte din Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, adică inclusiv din Federația Rusă.

Legea prevede sancţiuni de la 40 000 până la 70 000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră va fi retragerea licenței postului TV.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md