08:09:39 21.02.2020
 
Stiri

Killerul Proca susține că Vlad Plahotniuc i-ar fi comandat omorul „bancherului negru”, Gorbunțov

Anticorupție 03.11.2017 10:05 Vizualizări3333 Autor: Ziarul National
Killerul Proca susține că Vlad Plahotniuc i-ar fi comandat omorul „bancherului negru”, Gorbunțov Jurnal.md


Killerul Vitalie Proca, care își ispășește o pedeapsă de 21 de ani într-o închisoare din România, afirmă că cel care i-ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov, numit și „bancherul negru”, din primăvara anului 2012 de la Londra, este liderul democraților, Vladimir Plahotniuc.

Într-un interviu oferit pentru „Jurnal TV”, Proca a declarat că s-a întâlnit, înainte de tentativa de omor, cu interlopul Ion Druță, zis „Vanea Pisatel”, și Vlad Plahotniuc într-un local din Chișinău, iar ultimul i-ar fi spus să-și termine treaba și „să bate cuie”.

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată şi mi s-a propus să fac acest lucru”, a declarat Proca pentru sursa citată.

Proca a mai povestit că, în 2010, a ieșit dintr-o închisoare din R. Moldova înainte de termen și nu avea dreptul să-și facă documente ca să părăsească țara. Potrivit lui, Vlad Plahotniuc l-a ajutat ulterior să-și facă pașaport ca să ajungă în România și, de acolo, în Marea Britanie pentru a-l împușca pe bancher.

„A fost aici la mine un procuror şi un angajat al Ambasadei Moldovei la Bucureşti. Cred că Ambasada le-a făcut intrare aici. Mi s-a propus să îl înfund pe un om şi, în schimb, să mă repatrieze, iar acolo ar face să-mi fie bine şi să-mi reducă un pic din pedeapsă. Mi s-a propus să fac declaraţii mincinoase despre Renato Usatîi. (...) Mai mult, după acea vizită, a venit la mine o persoană, cred că se ştie despre ea din interviurile pe care le-a dat soacră-mea. Numele acestei persoane a fost făcut public, este aşa-numitul Radu Cijicenco, pe care l-am trecut ca prieten în fişa de vizită. Acesta, din lipsă de experienţă, mi-a scris pe o foaie ce să declar. Trebuia să spun că am fost instigat de Renato Usatîi să atentez la viaţa lui Gherman Gorbunţov, să îl lichidăm. Eu i-am pus omului nişte întrebări la care el a răspuns. Mai mult, a indicat pe hârtie. Eu ştiu cu cine sunt implicat şi în ce probleme, cine stă în spatele acestor lucruri, ştiu cât sunt de răi toţi acei oameni. Şi dacă am avut ocazia să îl prind la cuvinte, l-am prins”, mai spune killerul, afirmând că, dacă cineva ar fi nevinovat, nu ar acționa de așa manieră.

Proca s-a mai plâns pe faptul că toată familia sa din R. Moldova are de suferit din această cauză - cumnatul său, David Davitean, a fost condamnat la 16 ani de pușcărie, iar soția sa este hărțuită de organele de drept.

Menționăm că, în această săptămână, procurorii Vitalie Busuioc și Lilian Bacalâm, au declarat într-o conferință de presă că între killerul Proca și Renato Usatîi ar exista o legătură, ultimul plătindu-i sume mari de bani familiei lui Proca pentru a nu-l da în vileag pe primarul de Bălți că ar fi comandat omorul lui Gorbunțov. Și Gorbunțov a arătat anterior spre Usatîi ca fiind comanditarul tentativei de asasinat asupra sa. Usatîi afirmă, la rândul lui, că a făcut acele plăți sub supravegherea anchetatorilor din România cu care colaborează în acest caz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


timofei 03.11.2017 10:37

ce prostii... Gorbuntov a fost atacat pentru ca i-a kidanit pe prietenii lui Usatii de la RJD, cu care plaha n-are nici o legatura... iar acuma incearca sa-i puna lu plaha pe umeri atentat pentru doar o banca din Moldova? care pana la urma a ajuns la Usatii...

Serafim 03.11.2017 11:21

Da ? Și dece Proca nu poate explica motivul pentru care Plahotniuc i-ar fi dorit moartea lui Gorbuntov. Și dacă Plahotniuc este comanditarul omorului, de ce toate activele lui Gorbunțov au trecut la Usatîi și oamenii săi?

Patrick 03.11.2017 12:06

oameni buni, banca lui Gorbunțov o ajuns la Usatîi, numai acesta din urma o avut interesul să-l lichideze pe Gorbunțov )

Alex M. 03.11.2017 12:33

De ce nu, de ce sa nu ascultam un ucigas ce omoara pentru bani? El e lumina si adevarul absolut.

realist 03.11.2017 13:33

Si inca nu s-a facut public cat a primit Proca pentru astfel de declaratii?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md