17:35:54 04.06.2020
 
Stiri

Judecătorul Sternioală, cercetat penal într-o cauză de spălare de bani în proporții deosebit de mari, ELIBERAT din arest​

Anticorupție 07.11.2019 12:00 Vizualizări1428 Autor: Ziarul National
Judecătorul Sternioală, cercetat penal într-o cauză de spălare de bani în proporții deosebit de mari, ELIBERAT din arest​ zdg.md


Magistratul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, a fost eliberat şi va fi cercetat în stare de libertate. Acesta a stat 48 de ore în izolatorul CNA. Decizia a fost luată ieri de instanța de judecată, care a respins integral solicitarea procurorilor anticorupţie de a-l aresta preventiv pe Oleg Sternioală pentru 30 de zile. El este învinuit într-o cauză penală de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

„Respingerea demersului procurorului Roman Statnîi din cadrul Procuraturii Anticorupţie privind aplicarea măsurii preventive, arestarea preventivă asupra învinuitului Oleg Sternioală. Eliberarea lui Oleg Sternioală de sub strajă”, a decis instanța de judecată.

Oleg Sternioală nu a fost prezent la şedinţa de judecată. Avocatul său, Iurie Tabarcea, a depus o cerere în instanţă prin care Sternioală a solicitat ca demersul procurorului să fie examinat în lipsa acestuia. După pronunţarea deciziei, avocatul a declarat scurt: „Este o decizie motivată, întemeiată şi legală”.

Procurorii anticorupţie spun că cel mai probabil vor ataca decizia la Curtea de Apel, pentru că ar exista riscul ca Oleg Sternioală să se eschiveze de la răspundere şi să influenţeze mersul anchetei. „Domnul Oleg Sternioală a fost pus sub învinuire, i s-a dat posibilitatea să explice circumstanţele care i-au fost incriminate. Da, dumnealui a făcut declaraţii, dar cele invocate în actul de învinuire le-a respins, invocând că nu a comis careva infracţiuni şi nu se consideră vinovat", a spus procurorul Roman Statnîi, citat de publika.md.

Oleg Sternioală a fost reţinut, după ce oamenii legii au efectuat percheziţii atât în biroul, cât şi la domiciliul acestuia. Procurorii susţin că judecătorul ar fi acumulat, împreună cu membrii familiei, venituri de circa şapte milioane de lei, însă şi-ar fi cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei.

Procurorii consideră că diferența de circa 6,7 milioane de lei dintre veniturile și cheltuielile bănuitului a fost obţinută ilicit.

Amintim că judecătorul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, este unul dintre magistraţii care se presupune că ar fi primit indicaţii în gestionarea dosarelor de la fostul şef al instituţiei, Ion Druţă. Sternioală a negat anterior implicarea sa în astfel de acţiuni şi a declarat că și-a îndeplinit corect atribuţiile de serviciu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md